Besplatno kazalište

VIDEO: KAKO KROZ OČI DJETETA IZGLEDA PREOBRAZBA SUSJEDA U MUČITELJE I TAMNIČARE? Pogledajte u hit predstavi '260 dana'

 
 HNK Osijek

Nakon Mozartove opere „Don Giovanni“ i Uskršnjeg koncerta osječki HNK na besplatni kazališni online festival na www.jutarnji.hr dolazi i s jednom dramskom predstavom. Riječ je o hit predstavi „260 dana“ u režiji Dražena Ferenčine koja se prikazuje od 22. travnja u 21 sat.

„Predstava „260 dana“ proizašla iz istoimene knjige sjećanja Marijana Gubine kroz iskustvo desetogodišnjaka prikazuje kafkijanski preobražaj susjeda u gnjevne tamničare i mučitelje, govori o Golgoti obitelji koja na najmučnije, najšokantnije načine kolektivno (a opet kroz oči djeteta) spoznaje najmračnije zakutke ljudske prirode.

HNK Osijek

I premda govori o nedavnim užasima „uprizorenim“ na daljskome toponimu, ovo nipošto nije zloguka predstava koja ljudima u svijest vraća mržnju ili želju za osvetom. Upravo suprotno, sukladno porivima Marijana Gubine, ona poziva na oprost, snošljivost, miran i spokojan suživot na Zemlji“, napisala je o predstavi Ivana Šojat – Kuči.

Glume: Aljoša Čepl, Vjekoslav Janković, Tatjana Bertok – Zupković, Matea Grabić, Ivan Ćaćić, Zorislav Štark i Neven-Lucian Davidović

Više o predstavi pročitajte OVDJE.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter


Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:49