OCEANSKI GIGANT

FOTO: 'MISLILI SMO DA SE RADI O OLUPINI BRODA' Neobična riba završila na obali, bila je toliko ogromna da je zbunila i iskusne ribare

A hoodwinker sunfish is seen on a beach in Santa Barbara, California, U.S., February 21, 2019, in this picture obtained from social media. Thomas Turner via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.
Thomas Turner / REUTERS

Ilustracija

 

Rijeka Murray u australskoj saveznoj državi Južnoj Australiji na obalu je kod svog ušća izbacila za te krajeve rijetko viđenog velikog bucnja (lat. Mola mola), piše The Guardian.

Linette Grzelak objavila je na Facebooku fotografiju ribe koju su tijekom vikenda na plaži zapazili ribari. "Moj je partner bio na terenu sa svojim suradnicima i isprva je mislio da je riječ o olupini broda", rekla je Grzelak za The Guardian.

 

Upravitelj odjela za ribe u Muzeju Južne Australije Ralph Foster kaže da se veliki bucanj u tom dijelu svijet rijetko viđa. Ovaj veliki bucanj, koji je, doduše, bio srednje veličine, na svojoj je krljušti imao zalijepljen pijesak, što je stvaralo privid da je od papira.

"Mislim da je puno ljudi mislilo da je lažna", rekao je partner Linette Grzelak.

Veliki bucanj uobičajeno jede meduze i svojim domom zove oceane diljem svijeta. Foster jer rekao da se o samoj ribi ne zna puno te da je nova vrsta otkrivena prije svega dvije godine. Dodao je da veliki bucanj može naštetiti jahtama u slučaju sudara.

Djelatnici Muzeja Južne Australije kažu da je nemoguće utvrditi zašto je uginuo ovaj veliki bucanj.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo