HRČAK S KOCKICAMA

UPOZNAJTE BOŽU, NAJMANJEG, ALI NAJVATRENIJEG NAVIJAČA! U svome kolutu istrči više kilometara od Brozovića na terenu: 'Čak mu ni petarde ne smetaju'

 
 Privatni album

Otrov se čuva u malim bočicama, a u ovome slučaju, u minijaturnom tjelešcu kuca - najvatrenije srce! Jer poslije crvenobijelih magaraca, koza, gusaka i pataka, čini se kako je hrvatska nogometna reprezentacija i službeno dobila najmanjega navijača!

Njegovo ime je Božo, on je desetomjesečni sirijski hrčak težak svega 130 grama i živi u novozagrebačkome naselju Dugave. Ni njega nije zaobišla nogometna groznica, pa je uoči povijesnoga finala, koje se u nedjelju igra između Hrvatske i Francuske, i on dobio svoj navijački rekvizit. Naime, gospođa Irena Kralj, majka Božine vlasnice Sanje Kralj, naštrikala mu je - kockasti šal!

Dok traje utakmica, ovaj sirijski hrčak, iako mali, itekako je neustrašiv.

- Čak mu ni petarde ne smetaju, a vjerujte mi, kad zabijemo gol, Dugave se doslovce tresu i gore! - kaže nam Sanja, inače studentica na zagrebačkom Veterinarskom fakultetu. U šali dodaje kako je njezin Božo pravi sportaš u životinjskome svijetu.

- Da se može nekako izmjeriti koliko on istrči u svome kolutu samo u jednome danu, bilo bi tu kilometara i kilometara! - smije se Sanja.

A svaku pobjedu Vatrenih mali dugavljanski navijač proslavi časteći se omiljenim poslasticama - sirom, orasima ili bademima. Poslije toga, najslađe mu je pomaziti se s gazdaricama i čvrsto zaspati na mekanome kauču. Nadamo se da će tako biti i u nedjelju navečer, nakon što naši Vatreni pobijede Francusku i postanu svjetski prvaci. Božo će sigurno srčano navijati za njih!

Privatni album

Privatni album

Privatni album

Privatni album

Privatni album

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:53