DIRLJIVA SNIMKA

VIDEO: BAKA SAVKA PONOVNO S PSIĆEM KOJEG JE SPASILA S ULICE 'Od donacija građana kupili smo brdo hrane za životinje, evo kako možete pomoći baki'

 
 Facebook

Savka Mijatović iz Slavonskog Broda, točnije iz naselja Jelas, osvojila je proteklog tjedna srca ljudi diljem Hrvatske kada je na Facebook stranici udruge Čarlijevi anđeli objavljeno kako je ova 97-godišnjakinja koja živi od 600 kuna mirovine spasila psića starog dva mjeseca od djece koja su ga šutala po ulici.

Na objavu ove dirljive objave reagirali su mnogi, a troškove sterilizacije psića i dvije mačke koje je baka Savka također prihvatila u svoj dom odmah je preuzela udruga za zaštitu životinja Veselo Dvorište.

Ubrzo je udomljen i maleni pas kojeg je baka spasila, a volonteri udruge su joj obećali da će ga dovesti u posjet kako bi se uvjerila da je s njim sve u redu. Svoje obećanje su i ostvarili, a sreću bake Savke zabilježili su kamerama:

- Obradovali smo baku Savku danas svojim posjetom, a najviše ju je obradovalo što je vidjela svoga ljubimca - udomljenog psića kojeg je spasila, te se uvjerila se da je dobro!!! Ovo je bila jedna jako uspješna akcija, zahvaljujući svima koji su popratili priču o dobroj baki koja skrbi za napuštene životinje - napisali su iz Udruge na Facebooku te dodali kako su od donacija koje su primili na svoj račun baki kupili 'brdo' hrane za pse i mačke, 'koju će nesebično podijeliti i sa susjedima koji imaju kujicu s nedavno okoćenim štencima'.

- Bakinu kujicu Lunu smo razveselili novim krevetićem, te sve njene životinjice zaštitili ampulama protiv buha. Kako su joj sve životinjice sterilizirane, još ćemo cijepiti njenog psića kada dođe vrijeme, te dio novaca koji je ostao, po njenom nalogu utrošiti na sterilizaciju susjedove kujice, kao i pomoći kojoj drugoj životinjici u potrebi! - napisali su na Facebooku.

Volonteri su zaključili kako je 'svijest jedne bake od 97 godina daleko naprednija od većine građana', te su zamolili da ih svi koji su voljni i dalje pomagati baki kontaktiraju u inbox, kako bi im dali broj računa bake Savke, s obzirom da oni kao Udruga za zaštitu i pomoć životinjama ne mogu sredstva trošiti drugačije nego na životinje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:31