SRETAN KRAJ MUČNE PRIČE

VIDEO: TUŽNO JE NJAKALA, OSTAVLJENA POTPUNO SAMA NA NENASELJENOM OTOKU U ŠIBENSKOM ARHIPELAGU Kako je spašena magarica Mija

    AUTOR:
    • Ivana Vašarević

  • OBJAVLJENO:
  • 18.06.2019. u 21:15

Privatni album

 

Na otoku Ravan u šibenskom arhipelagu netko je na vrlo okrutan i bešćutan način ostavio magaricu - životinja je lutala obalom uplašena, gladna i žedna, a gospodin koji ju je pukim slučajem uočio, o svemu je odmah obavijestio portal Morski.hr i zatražio pomoć.

- Kad smo se iskrcali na obalu, prišla nam je i dali smo joj piti. Popila je više od deset litara vode i po tome smo zaključili da je već dugo nitko nije obišao. Otok Ravan je vrlo mali i nenaseljen otok, bez ikakvog pojilišta i s vrlo malo vegetacije. Ne mora se objašnjavati kakve su joj ondje šanse za opstanak u ljetnim mjesecima - rekao je spomenuti gospodin i tako pokrenuo ekspresnu akciju spašavanja.

Udruga Tribunjski tovar odmah u utorak ponudila je pomoći nesretnoj magarici.

 

- Rado ću primiti životinju. Pa taj koji je to učinio, mogao mi je reći, mi bismo je primili i prije. Snašli bismo se nekako, imam četiri tovara, a prijatelj s kojim surađujem u Udruzi ima ih i više - rekao je za Morski.hr Rokica Ferara, predsjednik Udruge Tribunjski tovar.

A onda je u utorak poslijepodne stigao i taj spasonosni poziv - naime, Bernard Roca Kunjka, vlasnik konobe Kunjka na otoku Kapriju, također u šibenskom arhipelagu, napuštenoj magarici odlučio je pružiti utočište.

Odmah je organizirao prijevoz i drvenim brodom uputio se na otok Ravan. Vožnja nazad do Kaprija trajala je skoro sat vremena.

- Kad smo došli po nju, ukopala se od straha. Morali smo je unijeti na brod i iznijeti na kopno, ali putem se svo vrijeme ipak mazila i vozila na provi. Popila je i pojela sve što smo joj dali - vodu, sijeno, mrkve...

Prekrasna je, sive boje s crnom prugom po dužini tijela do repa, a oko vrata kao da ima ogrlicu! Draga je i mirna, odlično se slaže s ljudima, ma čim se malo opustila i shvatila da je napokon na sigurnom, postala je umiljata poput janjeta! - govori nam gospodin Bernard Roca Kunjka.

 

Spašenoj magarici dao je ime Mija, jer je, kaže, u akciji njezina spašavanja sudjelovao i njegov prijatelj iz Vodica - Mijo.

- Kod nas će imati dobro društvo - imamo i mačke i pse, a ovdje je i restoran, već sad je svi obilaze i tetoše. S nama će provesti cijelo ljeto, brinut ćemo se o njoj sve dok smo i mi na Kapriju, a onda će je na jesen preuzeti Udruga Tribunjski tovar - otkrio nam je vlasnik konobe Kunjka.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo