MIA POJATINA

VIDEO, FOTO: NAŠA MISS UNIVERSE JAVILA SE IZ TAJLANDA UOČI SVJETSKOG IZBORA 'Među djevojkama nema napetosti, ali Latine su glasne i vole se isticati'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 14.12.2018. u 12:18

Mia Pojatina, Miss Croatia 2018 competes on stage in swimwear by Sirivannavari Bangkok during the MISS UNIVERSE® Preliminary Competition at IMPACT Arena in Bangkok, Thailand on Thursday, December 13th. The Miss Universe contestants have been touring, filming, rehearsing and preparing to compete for the Miss Universe crown in Bangkok, Thailand. Tune in to the FOX telecast at 7:00 PM ET live/PT tape-delayed on Sunday, December 16, 2018 from the IMPACT Arena in Bangkok, Thailand to see who will become the next Miss Universe. HO/The Miss Universe Organization
FOTO: PR / Direkcija Miss Universe Hrvatske / Miss Universe Organization

 

Iako je samo nekoliko dana ostalo do finalnog izbora za Miss Universe 2018., naša predstavnica Mia Pojatina ne pokazuje znakove treme. Dapače, uživa s 90 predstavnica iz cijeloga svijeta obilazeći lokacije divnog Tajlanda.

- Prvih nekoliko dana nakon registracije i fittinga putovali smo Tajlandom pa smo tako posjetili i otočje Krabi. Snimali smo na lokacijama hramova, muzeja i palača u svrhu promocije Tajlanda te kako bismo bolje upoznale zemlju domaćina svjetskog izbora - priča Mia.

Iako se više od 90 ljepotica bori za krunu Miss Universe 2018., Mia ističe kako se među natjecateljicama ne osjeti konkurentska atmosfera.

- Družim se sa svima, među nama nema napetosti jer možda još nismo svjesne da nam se približava finale. Čak su nas i pohvalili nekoliko puta da smo sjajna grupa.

 

Na svjetskim izborima ljepote dominiraju djevojke iz Latinske Amerike i često upravo one kući nose krunu. Svoje dojmove koliko se zapravo razlikuju ljepotice iz Europe od Latina ispričala je naša Miss: “Djevojke su znatno različite, što zbog svog izgleda, što zbog ponašanja. Latine su glasne, uvijek su vedre, ističu se. U njihovim zemljama izbor je puno popularniji, imaju brojne fanove diljem svijeta. Europljanke su povučene, samozatajne, a to je vjerojatno i posljedica toga što Latine imaju veću podršku publike”.

Glamurozno finale održat će se u Bangkoku u nedjelju 16. prosinca, a misice su već odradile preliminarne intervjue s članovima žirija te prednatjecanje u kupaćim kostimima i večernjim haljinama. Na preliminarnom natjecanju, na kojem žiri odlučuje o TOP 20 finalistica, Mia je blistala u elegantnoj haljini Sherri Hill i cipelama Baldinini.

Nakon preliminarnog natjecanja u finalu će biti odabrano po pet predstavnica iz Europe, pet iz Afrike/Azije, pet s američkog kontinenta i još pet najuspješnijih neovisno o kontinentu s kojega dolaze. Proteklih 14 dana gustog rasporeda priprema i raznih snimanja obilježila je humanitarna aukcija nacionalnih poklona, gdje je Mia donirala tradicionalne konavoske naušnice Verižice, izrađene u Zlatarni Dodić, te show u nacionalnim kostimima. Haljina Zlatna dolina koju je dizajnirala Ljiljana Šoch iz Nove Gradiške inspirirana je Slavonijom.

Mia je ponešto o sebi rekla i u kratkoj video razglednici, a hoće li se uspjeti plasirati u Top 20, saznat ćemo već u nedjelju.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo