MIA POJATINA

VIDEO, FOTO: NAŠA MISS UNIVERSE JAVILA SE IZ TAJLANDA UOČI SVJETSKOG IZBORA 'Među djevojkama nema napetosti, ali Latine su glasne i vole se isticati'

 
 FOTO: PR / Direkcija Miss Universe Hrvatske / Miss Universe Organization

Iako je samo nekoliko dana ostalo do finalnog izbora za Miss Universe 2018., naša predstavnica Mia Pojatina ne pokazuje znakove treme. Dapače, uživa s 90 predstavnica iz cijeloga svijeta obilazeći lokacije divnog Tajlanda.

- Prvih nekoliko dana nakon registracije i fittinga putovali smo Tajlandom pa smo tako posjetili i otočje Krabi. Snimali smo na lokacijama hramova, muzeja i palača u svrhu promocije Tajlanda te kako bismo bolje upoznale zemlju domaćina svjetskog izbora - priča Mia.

Iako se više od 90 ljepotica bori za krunu Miss Universe 2018., Mia ističe kako se među natjecateljicama ne osjeti konkurentska atmosfera.

- Družim se sa svima, među nama nema napetosti jer možda još nismo svjesne da nam se približava finale. Čak su nas i pohvalili nekoliko puta da smo sjajna grupa.

Na svjetskim izborima ljepote dominiraju djevojke iz Latinske Amerike i često upravo one kući nose krunu. Svoje dojmove koliko se zapravo razlikuju ljepotice iz Europe od Latina ispričala je naša Miss: “Djevojke su znatno različite, što zbog svog izgleda, što zbog ponašanja. Latine su glasne, uvijek su vedre, ističu se. U njihovim zemljama izbor je puno popularniji, imaju brojne fanove diljem svijeta. Europljanke su povučene, samozatajne, a to je vjerojatno i posljedica toga što Latine imaju veću podršku publike”.

Glamurozno finale održat će se u Bangkoku u nedjelju 16. prosinca, a misice su već odradile preliminarne intervjue s članovima žirija te prednatjecanje u kupaćim kostimima i večernjim haljinama. Na preliminarnom natjecanju, na kojem žiri odlučuje o TOP 20 finalistica, Mia je blistala u elegantnoj haljini Sherri Hill i cipelama Baldinini.

Nakon preliminarnog natjecanja u finalu će biti odabrano po pet predstavnica iz Europe, pet iz Afrike/Azije, pet s američkog kontinenta i još pet najuspješnijih neovisno o kontinentu s kojega dolaze. Proteklih 14 dana gustog rasporeda priprema i raznih snimanja obilježila je humanitarna aukcija nacionalnih poklona, gdje je Mia donirala tradicionalne konavoske naušnice Verižice, izrađene u Zlatarni Dodić, te show u nacionalnim kostimima. Haljina Zlatna dolina koju je dizajnirala Ljiljana Šoch iz Nove Gradiške inspirirana je Slavonijom.

Mia je ponešto o sebi rekla i u kratkoj video razglednici, a hoće li se uspjeti plasirati u Top 20, saznat ćemo već u nedjelju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:56