OBITELJSKE VEZE

ZANIMLJIVA ONLINE BAZA PODATAKA O PREZIMENIMA Saznajte koliko je često vaše prezime na svijetu i gdje ima najviše vaših prezimenjaka

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 02.05.2016. u 17:07

Flickr

Jeste li se ikada pitali odakle potječe vaše prezime?

Pozadina većine prezimena je nevjerojatna. Naime, svako skriva informacije o povijesti, o porijeklu kao i o našim precima pa čak i obiteljskim vezama u udaljenim zemljama.

Prezimena su fascinantan predmet istraživanja mnogih, a online baza podataka Forebears otkriva upravo te podatke o čak 11 milijuna prezimena na svijetu.

Stranica uz pomoć državnih i crkvenih dokumenata bilježi unatrag nekoliko stoljeća koja prezimena i gdje su najbrojnija.

Na stranici možete upisati željeno prezime i otkriti koliko ljudi na svijetu ima s tim prezimenom, gdje ih živi najviše, gdje ih sve na svijetu ima, kao i koje su poznate osobe na svijetu koje dijele isto prezime.

Tako je primjerice poznato hrvatsko prezime Novak najčešće u Sloveniji, drugo u Hrvatskoj, kao i u Češkoj, a 880. u SAD-u. Novak je 2650. najčešće prezime u cijelom svijetu, a prezime dijeli gotovo 207 tisuća ljudi.

OVDJE pronađite podatke o svom prezimenu.

Tagovi

Izdvajamo