RAZVILO SE CRNO TRŽIŠTE

'Imam 59 djece, a još ih je sedam na putu. Moja žena o tome nema pojma i to je tajna koju ću odnijeti u grob'

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

“Trenutno imam 59 djece koja su rođena od sjemena koje sam darovao, a još ih je sedam na putu. Moja žena o tome nema pojma i to je tajna koju ću odnijeti u grob”, rekao je neimenovani donor za BBC-jevu seriju “Očajnički tražeći spermu”.

Njemu se, naime, ne može dogoditi scena iz poznatog hollywoodskog filma “Delivery Man” kad Vinceu Vaughnu na vrata pokuca nešto više od 500 djece koja su začeta spermom koju je on donirao banci. U ovom je slučaju situacija bitno drukčija, riječ je naime o “crnom tržištu” sperme koje je procvjetalo u Velikoj Britaniji, što navodno nema veze s Brexitom, ali je bilo i onih koji su rekli da će i na tom planu nastati problemi: izgleda da već jesu.

Naime, oficijelni postupak umjetne oplodnje u Velikoj Britaniji stoji oko 5000 funti, što je priličan novac. Pa su se dovitljivi muškarci dosjetili jadu: odlučili su ponuditi svoju spermu preko Facebooka. Za samo 30 funti. Neke od žena traže od donora da ih oplode izravno, seksualnim odnosom bez zaštite (kad je potvrđeno da je muškarac neplodan ili je riječ o ženskom homoseksualnom paru).

Druge pronađu liječnika koji će obaviti umjetnu oplodnju i sve skupa stoji bitno manje. “Rob” se, kako su potvrdili i donori i primateljice, najčešće preuzima u McDonald’su, Costa Coffeeju ili toaletima u pubu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:05