DIANOVO

NAJBOLJA NOVOGODIŠNJA VEČERA S NAJMANJE ŠEĆERA Pošaljite nam svoje recepte, pobjednici dobivaju velike prehrambene pakete

 Rawpixel / Alamy / Alamy / Profimedia
 

Blog Dianovo i Zagrebačko dijabetičko društvo pozivaju vas da sudjelujete u natječaju ‘Novogodišnja večera s najmanje šećera’. Cilj je poslati najbolji recept za puno uživanje u dočeku Nove, te pritom zadovoljiti kriterije zajedničke Komisije Dianovo bloga i Zagrebačkog dijabetičkog društva.

Više o natječaju i pravilima natječaja na ovom linku.

Neće biti dovoljno poslati recept koji je jako primamljiv ili dokazano ukusan. Cilj je zadovoljiti medicinske i nutricionističke kriterije koji će omogućiti da Vama, ako ste osoba s dijabetesom, ili Vašem gostu dijabetičaru recept uzrokuje najmanje moguće problema. Poželjno će biti, naravno, da jelo pripremljeno prema Vašem receptu ne diže previše razinu glukoze u krvi, što je ključni simptom dijabetesa.

No, uz održavanje optimalne razine šećera u krvi, trebat će zadovoljiti standarde kvalitetnog odabira i kombiniranja namirnica. Komisija će u uži krug odabrati recepte koji su s medicinskog i nutricionističkog stajališta pogodni kako za Novogodišnju večeru, tako i za brojnije posebne prilike tijekom godine.

Recepti koje nam šaljete ne moraju biti asketski. Nova godina se ne čeka svaki dan.

Pozivamo Vas da prijavite recepte na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 26. prosinca u ponoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:44