AKTIVISTI

POZNATA GLUMAČKA ZVIJEZDA UDRUŽILA SE S KONTROVERZNIM ODVJETNIKOM Lobiraju na političkim razinama protiv zakona o cijepljenju

 Jessica Biel/Instagram
 

Glumica i zvijezda Jessica Biel poznata je protivnica cijepljenja, premda liječnici upozoravaju na važnost cijepljenja jer ono smanjuje rizik od obolijevanja teškim bolestima, a sada protiv cijepljenja lobira s poznatim odvjetnikom Robertom F. Kennedyjem Juniorom, javlja Weekly Entertainment.

Kalifornija je država s najstrožim zakonima o cijepljenju u djetinjstvu u Sjedinjenim Državama, gdje je cijepljenje obavezno ako se želi ići u školu, bilo državnu, bilo privatnu. Od nekih cijepljenja izuzimaju se samo djeca kod kojih postoji medicinski razlog.

U utorak je Kennedy Jr. (65), podijelio fotografije gdje je u društvu Jesicce Biel (37) te aktivistima i zakonodavcima.

"Hvala hrabroj @jessicabiel za produktivan dan u Sjedištu države Kalifornija”, napisao je Kennedy Jr. o glumici, koja je udana za glumca i pjevača Justina Timberlakea, (38), a slavni roditeljski par ima 4-godišnjeg sina Silasa Randalla.

: Jessica Biel Lobbies with Anti-Vaxxer Robert F Kennedy Jr. Against a Bill Removing Exemptions Used to Avoid Vaccinating  School Children 

TOUT: can I get the first photo in this slideshow for tout? https://Jwww.instagram.com/p/Byl1y56lLOO/?utm_source=ig_embed

credit: Jessica Biel/Instagram
Jessica Biel/Instagram

Inače, Biel i Kennedy Jr. udružili su se kao poznati protivnici cijepljenja kako bi se suprotstavili kalifornijskom zakonu koji bi ograničio medicinske iznimke od cijepljenja bez odobrenja državnog službenika za javno zdravstvo.

Zakonodavac bi prema njemu zahtijevao od Državnog zavoda za javno zdravstvo da razvije državni standardizirani obrazac zahtjeva za izuzeće koji će biti dostupan za korištenje ovlaštenim liječnicima i kirurzima.

Nacrtom bi se od državnog službenika za javno zdravstvo ili ovlaštenog službenika javnog zdravstva tražilo da odobri ili odbije medicinski zahtjev za izuzeće, nakon što utvrdi da zahtjev pruža dovoljan medicinski dokaz da je imunizacija kontraindicirana ili da postoji određena mjera opreza u vezi s određenom imunizacijom, na temelju smjernica saveznih centara za kontrolu i prevenciju bolesti, navodi zakon.

Kad su ga zamolili da objasni uključenost glumice, Kennedy Jr. je objasnio za The Daily Beast kako je glumica "za sigurna cjepiva i za medicinsku slobodu".

: Jessica Biel Lobbies with Anti-Vaxxer Robert F Kennedy Jr. Against a Bill Removing Exemptions Used to Avoid Vaccinating  School Children 

TOUT: can I get the first photo in this slideshow for tout? https://Jwww.instagram.com/p/Byl1y56lLOO/?utm_source=ig_embed

credit: Jessica Biel/Instagram
Jessica Biel/Instagram

Otkrio je da se ne slažu s nacrtom zakona zato što prisiljava liječnike na cijepljenje djece kod kojih je utvrđeno da su prekrhka za primanje cjepiva.

Kennedy Jr. je rekao jza The Daily Beast kako je Biel “vrlo učinkovita zagovornica”.

“Vrlo je snažna i dobro upoznata s problematikom. Ona zna o čemu govori i jako je uzrujava ovaj problem koji naziva okrutnošću, a poznaje puno ljudi koji trpe posljedice cijepljenja i koji su morali napustiti državu."

Prije četiri godine jedan je izvor za InTouch Weekly izjavio kako Bielova smatra kako bi cijepljenje moglo izazvati komplikacije, međutim ona nikada nije javno iznijela svoj stav o cijepljenju djece protiv bolesti.

Skupštinar države Kalifornije Devon Mathis također je pohvalio Biel za lobiranje protiv zakona pa je na svom Facebook profile napisao “Bilo je sjajno vidjeti Jessicu Biel danas poslijepodne u Capitolu. Odlično je imati nevjerojatne partnere i zagovornike roditeljskih prava kao što je ona! Drži borbu živom.”

Inače, Kennedy Jr. kontroverzna je figura pokreta protiv cijepljnja, posebice nakon što je tvrdio da cjepiva mogu uzrokovati autizam, ADHD, ADD te odgodu govora. S druge strane, ne postoje znanstveno dokazana veze između primanja cjepiva i autizma tvrde medicinari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 19:51