SRAMOTNO PONAŠANJE

ŽIVOTNA DRAMA U DJEČJOJ BOLNICI Maloga M.K. (4) roditelji su prije 13 mjeseci ostavili na liječenju, i od tad ih nema...

 Ranko Šuvar/CROPIX

NOVI SAD - Četverogodišnji dječak M.K. već 13 mjeseci leži u Dječjoj bolnici u Novom Sadu, bez da su ga roditelji ijednom posjetili, javlja Blic.rs.

Prema izjavi majke čije je dijete također bilo u bolnici u isto vrijeme, nitko se od obitelji M.K. nije zanimao za dječakovo stanje, niti mu je došao u posjet.

- Ležala sam sa kćeri prošle godine u bolnici, i kada sam vidjela situaciju u kojoj se mališan nalazi, kupila sam mu odjeću i hranu. Kada smo izašle iz bolnice, nastavila sam mu nositi hranu, ali nam je nakon nekog vremena zabranjen dolazak, jer nismo u srodstvu, rekla je Novosađanka koja želi ostati anonimna.

- Ja sam čak predložila da mu postanem staratelj, ali mi je socijalna radnica u bolnici rekla da mu treba specijalizirani staratelj, i da ja nemam dovoljno dobre uvjete, rekla je, i dodala kako je dječak jako prirastao srcu njoj i njezinoj kćeri.

- Jako smo ga zavoljele. Molili smo da nas puste da dolazimo barem vikendom, ali nam nisu dali. Zbog svih pritisaka morala sam odustati od te borbe, rekla je.

Direktor bolnice dr. Slobodan Grebelinger rekao je za Blic da se zna dogoditi da roditelji ostave djecu i ne vrate se.

- Zbog takvih slučajeva zovemo socijalne radnike, ali naš posao je samo liječenje djece, a oni se brinu o ostalom. Postoje roditelji koji imaju više djece, pa ne dolaze često u posjete, rekao je Grebelinger i dodao da zbog zaštite prava pacijenata ne može komentirati konkretne slučajeve ostavljene djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:40