KREĆE BORBA

CURICA (11) PRIMLJENA U BOLNICU, MISLILI SU DA JE TRUDNA, A ONDA IH JE DOČEKAO ŠOK Na jajnicima su pronašli golemi tumor kakav vrlo rijetko vide

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 12.01.2018. u 14:54

Facebook

Cherish Rose Lavelle s mamom Louise

 

Djevojčica stara 11 godina iz Queenslanda u Australiji zabrinula je doktore kad je došla u bolnicu s vidno velikim trbuhom. Posumnjali su da je trudna, no njezina je majka inzistirala da nešto nije u redu jer djevojčica gubi na kilaži.

Odmah nakon prve pretrage liječnicima je postalo jasno da Cherish Rose Lavelle nije trudna. No, šokiralo ih je saznanje da na jajnicima ima zloćudni tumor težak nevjerojatnih 10 kilograma. Cherish je hitno prebačena avionom u bolnicu u Brisbaneu, a pratila ju je majka Louise.

Dijagnosticiran joj je agresivni oblik raka germinativnih stanica zbog čega je Cherish trpjela grozne bolove. Louise je primijetila da joj je kćer posljednjih mjeseci drugačija, da nije više vesela kao što je bila. Ipak, šokiralo ju je saznanje da joj je kćer teško bolesna obzirom da su takve dijagnoze vrlo rijetke u toj dobi.

Cherish je sad u procesu liječenja. Prvo mora proći kemoterapije koje bi trebale smanjiti tumor, a tek onda slijedi operacija. Ima dana kad je vesela i sve prihvaća s lakoćom, a ima dana kad je depresivna i kad se loše osjeća, kaže Louise. Ona mora prodati svoj privatni biznis kako bi iduće mjesece provela uz kćer u bolnici.

 

Louise je prvo mislila da joj kći pati od poremećaja u prehrani, no stvar je bila puno ozbiljnija. ‘Voljela bih kad bi ljudi bili svjesni ovoga. Ja sam mislila da ima poremećaj u prehrani ili da je maltretiraju u školi jer ima višak kilograma. Odjednom je izgubila oko 15 kg i ja sam je počela prisiljavati da jede jer sam se prepala da ima anoreksiju. Čak i kad se počela žaliti na bolove u trbuhu i leđima, i dalje mi ništa nije bilo jasno. Kad su mi rekli da ima rak, nisam mogla prestati plakati. To mi je slomilo srce. No, liječnici su mi rekli da je izlječiv i sad mi je lakše. Život mi se posve promijenio, u to nema sumnje, no ništa od toga nije važno’, rekla je za Fraser Coast Chronicle.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo