PET GODINA TRUDA

FOTO: BIO JE BESKUĆNIK I TEŠKI OVISNIK O HEROINU, A DANAS JE MILIJUNAŠ Dotaknuo je dno, a onda pokrenuo biznis koji mu je promijenio život

 Instagram

Prije 13 godina Khalil Rafati bio je beskućnik, ovisan o heroinu i živio je u zloglasnom kvartu u Los Angelesu. Bio je jako mršav, težio je samo 48 kilograma i bio je prekriven aknama i čirevima. Danas je milijunaš, vlasnik lanca barova prirodnih sokova, SunLife Organics, koji se od prvog lokala u Malibuu proširio na još šest različitih lokacija diljem Los Angelesa.

46-godišnji muškarac svojom pričom dokazuje da beznadna situacija ne postoji, a detalje je prenio u svojoj knjizi ‘I Forgot To Die’ gdje opisuje kako se prije 13 godina othrvao dugogodišnjoj ovisnosti o heroinu, kako je spao na samo 48 kilograma te bio bliži sjeni nego ljudskom biću od krvi i mesa, a osim toga grcao je u najgorem siromaštvu.

Porijeklom iz Toleda u Ohiju, Rafati je iz rodnog mjesta preselio u Los Angeles kako bi pobjegao od djetinjstva ispunjenog seksualnim zlostavljanjem. Eksperimentirajući s drogama, u knjizi se prisjeća trenutka kad je probao heroin koji ‘kao da mu je pružio djetinjstvo o kakvom je oduvijek sanjao’. 2001. je namjerno uzeo preveliku dozu na jednom tulumu u Malibuu, no hitna pomoć mu je spasila život. Drugi put je skoro umro kad su mu sljedeće godine naoružani provalnici pucali u kuću dok se on skrivao u kupaoni i ubrizgavao heroin, piše Bright Side.

Smatra da je 2003. dotaknuo samo dno kad je završio u zatvoru: ‘Ništa više nisam mogao. Nisam više mogao ni sam sebi jamu kopati jer su mi sve lopate bile polomljene. Bio sam gotov.’

Tad je odlučio preokrenuti život i posvetio se zdravlju i tome da ostane trijezan. Međutim, za pravu prekretnicu može zahvaliti prijatelju koji ga je uveo u posao s prirodnim i zdravim sokovima pa je počeo raditi vlastite recepte. Tako se izvukao iz depresije i počeo ponovno vjerovati u sebe.

Sokove je u početku pripremao za pacijente i osoblje Centra za liječenje ovisnosti o drogama u Malibuu, a time je odmah počeo pozitivno utjecati i na vlastito zdravlje.

Feelin like summer!!

A photo posted by I Forgot to Die, Khalil Rafati (@iforgottodiebook) on

So excited!!! Finally open!

A photo posted by khalilrafati (@khalilrafati) on

U roku od pet godina za centar se pročulo po cijelom Hollywoodu. To je potaknulo sposobnog Khalila da sam pokrene biznis, lanac barova SunLife Organics. Njegovi jedinstvenim, zdravi napitci baziraju se na alkalnoj vodi, himalajskoj rozoj soli i lišću maslačka, a na meniju će se naći voćni kokteli, razne varijante kave i smrznutog jogurta te najpopularnije piće - smoothie Wolverine s bananama i datuljama.

Među ljubiteljima Khalilovih sokova nalaze se frontmen Red Hot Chili Peppersa, Anthony Kiedis, glumci David Duchovny, Gerard Butler, Arnold Schwarzenegger i drugi.

Here we go!!!

A photo posted by khalilrafati (@khalilrafati) on

Terminator!!!

A photo posted by khalilrafati (@khalilrafati) on

Ako pitate zaposlenike SunLife Organicsa, reći će da imaju najboljeg šefa na svijetu, a iznimno cijene činjenicu da zapošljava mnogo onih koji poput njega nekad trebaju pomoć i novi pravac u životu.

Happy Saturday Kids!

A photo posted by khalilrafati (@khalilrafati) on

13 Years sober today! Thank you God for my beautiful life!!!

A photo posted by khalilrafati (@khalilrafati) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:38