NAJVEĆI JACKPOT U AMERICI

ISPOVIJEST ŽENE KOJA JE OSVOJILA 758 MILIJUNA DOLARA NA LUTRIJI 'Vozim se kući s kolegom, on mi čita brojeve, a ja gledam listić i ne vjerujem...'

 Screenshot
 

- Strah me, ali bit ću OK. Možda i više nego OK. 785 milijuna dolara je više nego OK - kazala je na novinskoj konferenciji u četvrtak poslijepodne Mavis Wanczyk koja se javila kao dobitnica najvećeg jackpota u povijesti američke lutrije Powerball osvojenog jednim uplaćenim listićem.

Wanczyk je dobitni listić uplatila na benzinskoj stanici grada Chicopee u Massachusettsu u srijedu poslijepodne, a nakon što se od dobitka oduzme porez, dobitnici će ostati 443 milijuna dolara.

Wanczyk, koja radi u jednom domu zdravlja, kazala je kako je išla s posla kada joj je jedan kolega pročitao dobitne brojeve i promijenio joj život u minuti.

- Počeo je čitati brojeve, ja sam izvukla svoj listić i kazala sam: Hej, pa ja imam taj broj. I taj, i još jedan! A on mi kaže: Ma daj mi taj listić da ga vidim! Kad ga je pogledao, samo je rekao: Dobila si!, ispričala je Mavis.

- Prva stvar koju ću učiniti jest sjesti i opustiti se. Ostvario mi se san, željela sam otići u prijevremenu mirovinu - odgovorila je na pitanje o svojim planovima, dodajući da su izabrani brojevi bili datumi rođenja njezinih bližnjih.

Kazala je i kako je svom šefu u četvrtak ujutro rekla da daje otkaz.

Iz Powerballa su priopćili kako je još četrdesetak listića dobilo milijunske zgoditke, a kako su šanse za glavni dobitak bile 1 naprama 292 milijuna.

Dobitni brojevi koji su Mavis Wanczyk, majci dvoje djece, donijeli sreću bili su 6, 7, 16, 23 i 26 i dodatni broj 4.

Najveći jackpot ikada izvučen je u siječnju 2016. godine i iznosio je 1,58 milijarde dolara, ali na tri listića je bilo obilježeno pet dobrih brojeva i dopunski broj. Svaki je osvojio po 528,8 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:03