NESRETNA SUDBINA

MRAČNA OPSESIJA KOJA JU JE KOPKALA GODINAMA Procurili novi detalji o samoubojstvu mlađe sestre nizozemske kraljice, pronađena je mrtva u Argentini

Ines Zorreguieta
 Profimedia, Abaca
 

Mlađa sestra nizozemske kraljice Máxime napisala je magistarski rad iz područja psihologije na temu samoubojstva, i to osam godina prije nego je sama šokirala svijet samoubojstvom. Inés Zorreguieta (33) pronađena je mrtva u svom stanu u Buenos Airesu u srijedu navečer. Život si je oduzela vješanjem.

Glasnogovornik nizozemske vlade potvrdio je njezinu smrt argentinskim novinama La Nation dodajući da vlasti to smatraju slučajem samoubojstva. Zorreguieta se godinama borila s depresijom i poremećajem hranjenja, a 2012. je provela neko vrijeme na liječenju u ustanovi za mentalne bolesnike.

Otkriveno je i da je mlada žena provela i napisala opsežnu studiju 2012. dok je studirala u Buenos Airesu. Sa studijom ‘Razlike među spolovima i njihova veza sa samoubojstvom i sličnim ponašanjima’ završila je psihologiju na Sveučilištu Belgrano, a njome je propitivala motive samoubojstva kod žena. U jednom dijelu dokumenta koji se proteže na 32 stranice, objašnjava kako su žene manje uspješne u samoubojstvu od muškaraca, piše Daily Mail koji je došao u posjed studije.

Smatra da razlog za razliku u stopi smrtnosti leži u različitim metodama koje žene i muškarci koriste, ali ovisi i o drugim faktorima koji imaju veze s odabirom metode. Jedan odlomak djeluje kao predviđanje raspada njezine veze i sloma koji će se dogoditi dvije godine kasnije, odvesti je u depresiju i hospitalizaciju.

‘Životni događaji koji natjeraju ženu na samoubojstvo, najčešće su gubitak ili kriza u osobnim vezama. Samoubojstvo je najčešće među ženama koje su same ili su nedavno prekinule vezu’, napisala je. Kasnije je dodala kako su žene s poremećajem u hranjenju, poput anoreksije, s čime se i sama borila, sklonije samoubojstvu.

20-10-2007 The Hague Baptism (doop) of Princess Ariane (10-04-2007) at the Klooserkerk in The Hague Ines Zorreguieta 

(c) PPE/Nieboer 

PPE Agency/Edwin Veloo
Anemonenweg 52
2241 XM Wassenaar
M. 06-43497725 F 084 7384869
veloo@orange.nl 
www.ppe-agency.com 

If you have any questions please call or e-mail us with your inquiries
//PICTUREPRESSEUROPE_ppe01956/Credit:PPE/SIPA/1806071420, Image: 374112568, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press
Profimedia, TEMP Sipa Press
Ines Zorreguieta

Zorreguieta je također istraživala kojim se metodama samoubojstva ljudi najčešće koriste i otkrila je da je vješanje, metoda koju je i sama koristila, najčešći odabir oba spola. Objasnila je kako su žene sklonije ‘manje nasilnim metodama jer se brinu kako će izgledati nakon smrti’.

Ines je bila kuma najmlađoj kćeri kraljice Maxime, princezi Ariani (11), a radila je za nizozemske vlasti u Argentini kao službenica u Ministarstvu socijalne politike i razvoja. Ured državnog odvjetnika u Argentini otkrio je medijima da je tijelo otkrila majka nizozemske kraljice i njezine sestre, Maria del Carmen Curruti. Zabrinula se jer nije mogla stupiti u kontakt s kćeri pa je pomoću rezervnog ključa ušla u njezin stan.

Queen Maxima of the Netherlands on archive image. She looks sad, angry at the photos. Today June 7, 2018 it is announced that her younger sister Ines Zorreguieta has passed away. Last year, on 8 August 2017, her father Jorge Zorreguieta also died, Image: 374117008, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights Except The Netherlands and Germany ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Profimedia, SIPA USA
Kraljica Maxima

Glasnogovornik je rekao: ‘Oko 21 i 50 h jučer majka i prijateljica Zorreguiete otišle su u njezin stan jer nisu mogle nikako stupiti s njom u kontakt od dan ranije. Majci gđice Zorreguiete pružena je psihološka pomoć.’ Prema izvještajima policije prva forenzička ispitivanja ukazivala su na samoubojstvo.

Kraljica Maxima otkazala je sve službene obaveze i otputovala u rodnu Argentinu. Ona je postala prva nizozemska kraljica rođena u Južnoj Americi kad je njezin suprug kralj Willem-Alexander naslijedio prijestolje od majke 2013. Upoznali su se 1999. u Sevilli u Španjolskoj, no ona nije bila svjesna da razgovara s princom jer se predstavljao kao Alexander. Dvije godine kasnije su se zaručili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:35