BOSONOGA KARMELIČANKA

NEKAD SLAVNA HRVATSKA GLUMICA ODLUČILA JOŠ RADIKALNIJE SLUŽITI KRISTU Naprasno napustila samostan: 'Pristala je na suradnju s Gospodinom'

Edita Majić (arhiva)
 HANZA MEDIA
 

Edita Majić, hrvatska glumica koja je ostavila svoju dosadašnju karijeru i otišla u samostan bosonogih karmelićanki pod imenom sestra Edita Marija od Križa, odlučila je još radikalnije služiti Bogu i ući u pustinjački način života, piše Bitno.net.

Editina majka, Jadranka Kanajet, ispričala je da njena kći o tome razmišlja već dulje vrijeme i da je napustila samostan u Avili, gdje je provela 13,5 godina, kako bi otišla na jedno osamljeno mjesto, uz dozvolu svoje poglavarice i biskupa.

"Već dugi niz godina ona je osjećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Život van samostana na pustom i osamljenom mjestu, nenaseljenom i u samoći. Godinama se molila i pitala, želi li Bog to zaista od nje? Pustinjaštvo? Kako to ostvariti, kako izići iz samostana, kamo poći?", kazala je maka Edite Majić za Bitno.net.

"Uz njenu molitvu, čitanja knjiga o svecima pustinjacima i općenito o pustinjaštvu, njezina čežnja je iz dana u dan sve više rasla. I tako sedam godina. Edita je čekala. Čekala je volju Božju. Bog nije odustao o namjere da ga Edita slijedi. I zbilo se prije tri mjeseca. Edita je pristala na suradnju s Gospodinom. Odlučila je postati Njegovom pustinjakinjom“, rekla je Jadranka Kanajet.

„Uz pomoć biskupa pronašla je mjesto i kuću u kojoj se sada nalazi. Kuća se nalazi na brdu, na osami jednog šumskog kraja i zove se Desierto de Cristo Rey (Pustinja Krista Kralja). Za sada je tu. Trenutačno su u realizaciji projekti koji rješavaju njezino dugoročno življenje pustinjaštva u skladu s Božjim planom i naumom“, odgovorila nam je.

Jadranka Kanajet kaže da je preponosna na svoju kćer i da se "divi njezinoj snazi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 21:01