HVALEVRIJEDAN PROJEKT

NOVA AKCIJA PORTALA DOBROTE 'Ako imate kaput ili jaknu viška ostavite ih ovdje. Hladnoća je posebno teška beskućnicima ili siromašnima'

 Facebook

Nakon što je humanitarna udruga Portal dobrote pokrenula hvalevrijedan projekt 'Kruh za poslije' pri kojoj su ljudi u pekarama mogli kupiti kruh, a onda ga ostaviti nekome u potrebi, sada je ekipa velikog srca pokrenula još jednu akciju.

Naime, na svojoj Facebook stranici objavili su kako pozivaju sve da danas, u utorak 10.01.2017., od 16 do 19 sati, pa sve do kraja zime kod dućana PMS u Tkalčićevoj 61 u Zagrebu donesu svoje zimske jakne koje više ne nose ili pak uzmu jednu ukoliko im je potrebna.


'Hladnoća je posebno teška našim sugrađanima koji nemaju doma ili su u teškoj financijskoj situaciji u domovima bez grijanja. Budite i na ovaj način dio jedne lijepe humanitarne priče', napisali su i pojasnili kako će štender ispred dućana stajati cijelu zimu i zamolili darovatelje da donose samo jakne i kapute pošto nema dovoljno prostora za ostalu odjeću.

Ubrzo su se pod njihovom objavom nanizale brojne poruke podrške.

'Ovo je ideja koju molimo da se prekopira u svim gradovima Lijepe naše', 'Hvala vam što postojite' - komentirali su brojni.

Jedna je pak korisnica Facebooka napisala kako 'sve što imate možete odnijeti u Jukićevu gdje je pučka kuhinja Majke Terezije. Tamo su i beskućnici koji spavaju, imaju sobe, možete odnijet hrane, robe sve što imate - napisala je Mala Mateja.

Također, odjeću, obuću i druga materijalna dobra uvijek možete odnijeti u najbliži Crveni križ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:40