HVALEVRIJEDAN PROJEKT

NOVA AKCIJA PORTALA DOBROTE 'Ako imate kaput ili jaknu viška ostavite ih ovdje. Hladnoća je posebno teška beskućnicima ili siromašnima'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.01.2017. u 08:07

Facebook

Nakon što je humanitarna udruga Portal dobrote pokrenula hvalevrijedan projekt 'Kruh za poslije' pri kojoj su ljudi u pekarama mogli kupiti kruh, a onda ga ostaviti nekome u potrebi, sada je ekipa velikog srca pokrenula još jednu akciju.

Naime, na svojoj Facebook stranici objavili su kako pozivaju sve da danas, u utorak 10.01.2017., od 16 do 19 sati, pa sve do kraja zime kod dućana PMS u Tkalčićevoj 61 u Zagrebu donesu svoje zimske jakne koje više ne nose ili pak uzmu jednu ukoliko im je potrebna.


'Hladnoća je posebno teška našim sugrađanima koji nemaju doma ili su u teškoj financijskoj situaciji u domovima bez grijanja. Budite i na ovaj način dio jedne lijepe humanitarne priče', napisali su i pojasnili kako će štender ispred dućana stajati cijelu zimu i zamolili darovatelje da donose samo jakne i kapute pošto nema dovoljno prostora za ostalu odjeću.

Ubrzo su se pod njihovom objavom nanizale brojne poruke podrške.

'Ovo je ideja koju molimo da se prekopira u svim gradovima Lijepe naše', 'Hvala vam što postojite' - komentirali su brojni.

 

Jedna je pak korisnica Facebooka napisala kako 'sve što imate možete odnijeti u Jukićevu gdje je pučka kuhinja Majke Terezije. Tamo su i beskućnici koji spavaju, imaju sobe, možete odnijet hrane, robe sve što imate - napisala je Mala Mateja.

Također, odjeću, obuću i druga materijalna dobra uvijek možete odnijeti u najbliži Crveni križ.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo