VOLJA ZA ŽIVOTOM

OSTAO JE SAM U DIVLJINI: SA SLOMLJENOM NOGOM PO EKSTREMNOJ HLADNOĆI PUZAO 8 SATI Mislio sam da ću se smrznuti ako stanem, držala me pomisao na obitelj

 Pixabay
 

Jedan je muškarac puzao skoro osam sati kako bi pronašao pomoć nakon što je ozlijedio nogu trčeći u nacionalnom parku u američkoj državi Washington, piše CNN.

- U ruci je čitavo vrijeme nosio mobitel i pokazao je nevjerojatnu volju i želju da se spasi i spriječi još težu ozljedu, napisao je na Facebooku spasilački tim okruga Jefferson.

U petak oko 17 sati trkač se ozlijedio na stazi Duckabush River u Olimpijskom nacionalnom parku u Washingtonu. U tom je trenutku bio oko 10 kilometara udaljen od početka staze, a kako na mobitelu nije imao signala nije mogao zvati pomoć.

- Mobitel mi nije radio i shvatio sam da mi je jedina šansa za spas da krenem puzati, kasnije je ispričao ozlijeđeni Joseph Oldendorf.

Imao je slomljenu potkoljenicu pa je puzao na rukama i jednoj zdravoj nozi. Zbog puzanja su mu koljena počela krvariti pa je pokušao na njih staviti cipele kako bi ih zaštitio.

Temperatura je bila ispod nule, a Joseph je na sebi imao tek laganu odjeću za trčanje. Nakon nekoliko sati puzanja, shvatio je da je njegov mobitel ulovio signal jer je čuo zvuk poruke. Tada je nazvao pomoć, no svejedno je nastavio puzati jer se, kasnije je ispričao, bojao da će se smrznuti ako stane. Pomisao na obitelj tjerala ga je naprijed.

- Nisam želio da moja obitelj čuje da sam umro u divljini. Ne bi to mogli podnijeti, kazao je Oldendorf.

U pomoć ozlijeđenom trkaču krenuli su vatrogasci iz Brinnona i spasilački tim okruga Jefferson, a akcijom spašavanja koordinirao je zamjenik šerifa.

Trkač je pronađen oko 10 kilometara od mjesta gdje je ozlijeđen. Odmah su ga utoplili i imobilizirali mu slomljenu nogu, a potom smjestili u helikopter koji ga je odvezao u bolnicu.

Nakon avanture koja je ipak sretno završila, Oldendorf je rekao da sada poštuje prirodu još i više te se nada da će se jednoga dana vratiti na stazu koja ga je umalo koštala života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:35