NA KRAJU JE POBIJEDILA LJUDSKOST

SVOJOM SU JE LJUBAVNOM PRIČOM DOSLOVCE SRUŠILI Nema više ograde koja je razdvajala dvije škole u Travniku, a koja nije uspjela rastaviti Inasa i Ellu

 

Žičana ograda koja je razdvajala Mješovitu srednju školu i Katolički školski centar "Petar Barbarić" u Travniku u BiH srušena je i uklonjena u petak, piše Klix.ba.

Ograda koja je dijelila spomenute škole, a koje pak dijele zgradu u kojoj održavaju nastavu, našla se u fokusu javnosti nakon što je na Facebooku 29. lipnja objavljena fotografija supružnika Inasa Dagoje i Elisabeth Elle Hrgić Dagoje, bivših učenika MSŠ Travnik i KŠC-a "Petar Barbarić" koji su vjenčali 22. lipnja ove godine.

Agencija za promociju DAN
Agencija za promociju DAN
Agencija za promociju DAN

Fotografiju ograde je objavila Hrgić Dagoja, koja je nekoliko dana nakon objave u razgovoru s Jutarnjim listom podijelila Inasovu i svoju priču.

Ona je, naime, katolkinja te je pohađala KŠC "Petar Barbarić", dok je Inas musliman koji je išao u MSŠ Travnik. Ograda između škola možda ih je spriječila da se upoznaju ranije, ali ih na kraju nije uspjela rastaviti.

"Ova nas je ograda spriječila da se i prije upoznamo. Među našim školama nije bilo mržnje. Nisu nas huškali da se ne družimo jedni s drugima. Ali je između nas postojala ova ograda. A, evo, na našem se primjeru vidi da i s druge strane ograde postoje djeca koja su pametna, talentirana, vrijedna, spremna da vole. I to ludo vole", rekla je Hrgić Dagoja za Jutarnji.

Hrgić Dagoja je rekla da su ona i njezin suprug tom fotografijom htjeli poručiti da je ljubav jača od svega te da su tolerancija, razumijevanje i ljudskost vrijednosti kojima svi trebaju težiti.

Travničani su oduševljeni činjenicom da ograde više nema, a čini se da je ljubavna priča Inasa i Elle pravi dokaz da ljubav uistinu ruši i one fizičke barijere.

*Fotografije nam je ustupila Agencija DAN.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo