UČILA OD NAJBOLJIH

TKO JE DJEVOJČICA IZ SPOTA JELENE RADAN? Čakovčanka Klara ima 12 i želi na turneju s Arianom Grande

Klara Tot, Čakovčanka (12) koja je ljeto provela plesno se educirajući u SAD-u.
 Privatna arhiva
 

Čakovčanka Klara Tot ovo je ljeto proživjela svoju prvu plesnu avanturu u Americi. Ambiciozna 12-godišnjakinja, koja se već pojavila u spotu pjevačice Jelene Radan za pjesmu “Kad nas ne bude”, iskoristila je ljetnu pauzu kao priliku za odlazak na edukaciju u Los Angeles i San Diego.

- Meni je bilo predivno jer oduvijek gledam plesne videe na YouTubeu, a sada sam i sama bila u jednom takvom videu - rekla nam je Klara, koja pleše od svoje pete godine, a članica je plesnog studija Korak iz Čakovca.

U SAD se uputila s mentoricom, koreografkinjom i plesačicom Virnom Hošnjak, vlasnicom plesnog studija Korak, koji nakon tri godine postojanja broji 350 članova.

Sa svih strana svijeta

Klara je tek na plesnom početku, a njezina mentorica Virna prisutna je na hrvatskoj plesnoj sceni posljednjih deset godina.

Surađivala je s mnogim izvođačima kao što su Tony Cetinski, Severina, Nina Badrić i Colonia, a zastupala je Hrvatsku i na Eurosongu s grupom Feminem. Do odlaska u SAD Klara je bila zaokupljena jazz funkom koji usavršava posljednje tri godine, a sada je otkrila novi plesni svijet.

- Naučila sam nove korake i nove tehnike poput old school hip hopa koji me oduševio - rekla nam je Klara, koja je imala priliku učiti od najboljih u velikim svjetskim studijima kao što su Millennium Dance Complex, The Playground, Debbie Reynolds studio i Movement Lifestyle. U navedenim studijima ljeti se okupljaju plesači sa svih strana svijeta, koji slobodno vrijeme koriste za edukaciju. Alexandar Chung, Hamilton Evans, Gabriel Ash, Matt Steffanina, Phil Wright, Boy Boi, Cameron Lee, Nika Kljun, JR Tylor, Josh Williams, Lando Coffy samo su neka od imena poznatih u svijetu plesa čije su satove redovito polazile.

Najviše ih je oduševila raznovrsnost i podjednako snalaženje plesača u svim stilovima plesa od jazz dancea i suvremenog plesa sve do baleta, hip hopa i latinskoameričkih plesova. Klara i Virna svakodnevno su pohađale satove različitih plesnih tehnika s naglaskom na jazz dance i hip hop, s obzirom na stil koji i inače njeguju.

Klara Tot, Čakovčanka (12) koja je ljeto provela plesno se educirajući u SAD-u.

Jedan cilj

S plesačima koje inače prate i gledaju putem YouTubea sada su dijelile plesni podij. Najposebniji trenutak čakovečkih plesnih ljubiteljica bio je class za koji su bile posebno odabrane, uz nekoliko drugih plesača.

Odabrana ekipa snimila je i plesni video na Drakeovu pjesmu “In my feelings” u koreografiji poznatog američkog koreografa Phila Wrighta. Video je u samo nekoliko dana pogledan više od 240.000 puta, a snimio ga je Tim Miligram, koji potpisuje najgledanije plesne YouTube videe.

- Voljela bih uspjeti i u plesu i u glumi i u pjevanju pa nekako to zajedno kombinirati, ali ako moram birati, sigurno bih kad narastem htjela biti plesačica. San mi je ići na turneju s Arianom Grande, ona mi je omiljena pjevačica - otkrila je ambiciozna Klara, koja je prije tri godine bila u Berlinu na Arianinu koncertu.

Privatna arhiva
Klara Tot, Čakovčanka (12) koja je ljeto provela plesno se educirajući u SAD-u. Na fotografiji: Klara s Twitchem iz showova “So you think you can dance” i “The Ellen Show” u društvu njegove supruge, također plesačice

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 07:00