DOBRO MU IDE

VELIKI ŽIVOTNI ZAOKRET MLADOG OSJEČANINA 'Ja i supruga smo godinu dana planirali odseliti u Njemačku, a onda sam se predomislio. I nisam požalio'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.09.2017. u 21:14

, Image: 295487764, License: Royalty-free, Restrictions: Specifically, you may not use the Images in ways or contexts that might reasonably be construed as pornographic, defamatory, libellous or otherwise unlawful;
Specifically, you may not use images depicting any model in any unduly controversial or unflattering context, unless accompanied with a statement indicating that the person is a model and the images are being used for illustrative purposes only., Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Cultura RF
Profimedia, Cultura RF

Igoru Jančikiću (35), koji s 26-godišnjom suprugom i petogodišnjim sinom živi u Osijeku, prekipjelo je kada je odbijena njegova molba za povećanjem plaće zbog kredita za stan. Na ravnodušnu reakciju poslodavca Igor je odlučio dati otkaz i počeo sa suprugom planirati odlazak u Njemačku, piše Glas Slavonije.

Međutim, razmišljajući o prednostima ostanka u Osijeku, ipak su odlučili otvoriti pogon za plastifikaciju svih vrsta metala i četiri mjeseca poslije kaže da u svojoj odluci nisu pogriješili.

- U bivšem poduzeću bio sam voditelj proizvodnje plastifikacije metala i taj posao volim i znam raditi. Razmišljao sam da bi bilo bolje otvoriti svoju proizvodnju i ostati u Osijeku, nego odseliti se u Njemačku kamo smo sigurno godinu dana planirali da ćemo otići. Uložili smo sve što smo imali u ovu tvrtku, podigli manji kredit i stavili sve “na kocku”. Zajedno s mojim vjenčanim kumom, Osječaninom Igorom Korovom koji je davno otišao u Švedsku i ondje radi, napravio sam taj prvi korak i nisam požalio - kaže Jančikić koji je svoju priču poželio podijeliti sa sugrađanima kako bi ih naveo na razmišljanje.

Dodaje da ne žali što nije poput drugih otišao u inozemstvo kako bi zaradio više.

- Imamo petogodišnjeg sina i nismo mogli niti zamisliti da se odselimo negdje gdje bi on učio drugi jezik i vjerojatno s godinama zanemario, ako ne i zaboravio svoj. Smatram da se mogu potruditi da i u Osijeku osiguram budućnost svojoj obitelji, to više što vjerujem da ću uskoro proširiti posao i da će biti mjesta i za nove zaposlenike. Jedna od prvih bit će moja supruga i vjerujem da ćemo uspjeti u namjeri. Trenutačno sam na pozitivnoj nuli i važno mi je da nemam dugova - ističe Jančikić koji sam određuje svoje radno vrijeme, a slobodno može provesti s obitelji.

Uzimajući u obzir iskustva prijatelja koji su otišli u inozemstvo i koji kažu da dosta zarade, no rade od jutra do sutra, on drži da je dobro odlučio. Svima koji žele otići izvan Osijeka i slijediti val iseljavanja, ovaj bračni par poručuje da dobro razmisle što dobivaju odlaskom, a što ostankom u svome gradu.

- Najlakše je otići i ostaviti sve. Rodom sam iz Belišća, ali godinama živim u Osijeku i ovaj sam grad jako zavolio. Ne bih mogao zamisliti da šećem nekim drugim ulicama - otvoren je Jančikić, piše Glas Slavonije.

Izdvajamo