DOBROČINITELJ IZ VARAŽDINA

VIDEO Bogati Hrvat četverogodišnjem dječaku kupio protetsku nogu koju su mu ukrali na plaži

 REUTERS/YouTube

Četverogodišnji dječak iz Rancho Santa Margarita osvojio je srca mnogih kada je ABC7 objavio kako je njegova protetska noga ukradena s plaže.

Naime, Liam Brenes, koji je rođen bez lisne kosti i kojem su još kao jednogodišnjaku amputirali nogu do koljena, na plaži je skinuo novu protezu koju je htio zaštititi od slane vode.

- Bili smo u vodi dva sata, kad smo se vratili ničeg nije bilo. Ukrali su moju nogu – kazao je dječak, a njegova majka je dodala kako ne može vjerovati da se to dogodilo.

- To je potpuno bezdušno. Pa to je dječakova noga! Treba je da bi se mogao normalno kretati i funkcionirati – šokirano je kazala majka koja se tada pribojavala da neće moći skupiti za novu protezu koja košta nekoliko tisuća dolara.

Njegova priča dirnula je i jednog dobrog samaritanca hrvatskog podrijetla koji je odlučio dječaku kupiti novu protezu. Naime, kanadski poduzetnik Robert Herjavec (53), rođen u Varaždinu, koji se proslavio u poduzetničkom realityju 'Shark Tank', a potom i u emisiji 'Ples sa zvijezdama', ponudio je Liamu Brenesu kupiti protetsku nogu.

- Priča mi je slomila srce. Samo kada pomislim kroz što je sve taj dječak morao proći… A i s obzirom na sve negativne stvari koje se događaju na ovom svijetu, jednostavno sam uvidio priliku da pokažem ovom dječaku kako ima i dobrih ljudi i da odrasta u toj spoznaji – kazao je Herjavec, koji je uz to za dječaka dogovorio i zabavni dan s obitelji u Disneylandu.

Inače, Herjavec je prodajom svoje informatičke kompanije Brak Systems zaradio prvih 100 milijuna dolara, a 2003. je osnovao Herjavec Group, tvrtku koja je danas vodeći integrator sustava sigurnosti na internetu.

Dancer Kym Johnson and Robert Herjavec arrive at the Elton John AIDS Foundation Academy Awards Viewing Party in West Hollywood, California February 28, 2016. REUTERS/Gus Ruelas - RTS8FRK
REUTERS

U američkom Plesu sa zvijezdama upoznao je australsku plesačicu Kym Johnson zbog koje je nakon 14 godina braka ostavio suprugu Diane Plese.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:30