MONSTRUOZNO DJETINJSTVO

VIDEO: 'DRŽALI SU ME U ORMARU, NISU MI DAVALI JESTI, TUKLI SU ME I SILOVALI' Poznata 'djevojčica iz ormara' progovorila o hororu iz djetinjstva

 Screenshot / YouTube

Prije 15 godina tada osmogodišnja Lauren Kavanaugh pronađena je zatvorena u ormaru u obiteljskom domu u Teksasu, vidljivo mučena i izgladnjela, te i dan danas ima traume i flashbackove od te užasne torture koja je trajala punih šest godina.

‘Život mi je bio jako težak. Neprestano sam se s nečim borila. Više skoro ni ne spavam, imam užasne napadaje tjeskobe. Probala sam se ubiti više od 30 puta. Ponekad imam flashbackove o prošlosti, o djetinjstvu, o roditeljima koji me tuku’, rekla je danas 23-godišnja Lauren gostujući u emisiji dr. Phila McGrawa koja se emitirala u dva dijela.

Policija kaže da je od druge do osme godine Kavanaugh bila na skrbi majke Barbare Atkinson i očuha Kennetha Atkinsona, a živjela je zatvorena u ormaru njihove prikolice u Hutchinsu u Teksasu. Kad su je pronašli, bila je prekrivena smećem i izmetom, piše CBS News.

Kao dijete je bila sustavno seksualno zlostavljana, potvrdila je policija za Morning News.

‘Nisam mogla izaći, što god napravila. Uvijek je bio mrak. Nisu mi davali hranu, nisu mi davali jesti. Morala sam odlaziti u ormar u kupaonicu gdje sam spavala. Na podu sam imala jastuk i ponekad bih dobila dekicu ako sam bila dobra. Plakala bih dok nisam zaspala’, rekla je Lauren.

Kavanaugh je imala samo 11 i pol kilograma kad su je našli 2001. Liječnici su kasnije rekli da je seksualno zlostavljanje ostavilo takve posljedice da joj je bila potrebna operacija, piše magazin People.

‘Mama mi je doma dovodila muškarce i žene za seks. Ako sam vikala, to bi ih razljutilo. Moji su roditelji mislili da je to strašno smiješno gledati. Morala sam raditi ono što su rekli da bih ostala živa’, otkrila je Lauren strašnu istinu te dodala: ‘Moj očuh bi znao uzeti pištolj koji je držao kraj kreveta, uperio bi mi ga u glavu i povukao obarač te se pravio da me ubija.’

Barbara i Kenneth zbog ovog monstruoznog postupanja služe doživotni zatvor. Premda je Laurenina starija polusestra svjedočila na sudu da su je seksualno zlostavljali i roditelji, ne samo stranci koje su dovodili, par je osuđen samo zbog nanošenja teških ozljeda djetetu dok im se za seksualno napastvovanje nikad nije sudilo jer su negirali silovanje.

‘Lauren je bila toliko traumatizirana da nije bila u stanju razgovarati o silovanju. Zato smo se odlučili za sigurnu optužbu za koju imamo dovoljno dokaza i za koju ne mora svjedočit’, rekao je jedan od tužitelja, a Lauren je izjavila: ‘Ja znam što su mi napravili, a i oni znaju. Oni to mogu zanijekati, ali i ja i oni vrlo dobro znamo što se događalo.’

Cijela je priča započela na sumnjivim ‘nogama’. Naime, majka se odrekla Lauren kao bebe i ona je smještena odmah u udomiteljsku obitelj kod Billa i Sabrine Kavanaugh. Međutim, Barbara se nakon dvije godine predomislila i sudskim putem zahtijevala skrbništvo nad svojim djetetom pa su je se Kavanaughovi morali odreći.

CBS piše da su braća i sestre, koji su znala nešto o događajima u prikolici, bili prisiljeni šutjeti.

Nakon što su djevojčicu konačno spasili iz užasne, bezizlazne situacije i nakon što se vratila svojim prvim udomiteljima, imala je velikih problema s društvenim životom. ‘Neki igrači nogometa na mom fakultetu su pročitali moju priču, ismijavali me i maltretirali zbog toga’, ispričala je Kavanaugh.

Lauren je već godinama u vezi s djevojkom Janae koja joj je velika podrška. Janae kaže da Kavanaugh ima noćne more zbog zlostavljanja gotovo svakodnevno: ‘Ne smijem je ni dotaknuti kad ima noćne more. Ako to napravim, može me ozlijediti. Prije nego što idemo u krevet, spremam sve što je oštro, sve na što se može ozlijediti, doslovce kao da imam bebu u kući.’

Dječja psihologinja koja je radila s Lauren nakon što su je oslobodili okova zatočeništva, rekla je da se ona mora boriti s puno više problema nego drugi ljudi, no dugoročno njezini su planovi jednaki kao i ostalima: ‘Svako ljudsko biće, bilo da je nadareno inteligencijom ili sposobnošću zarađivanja novca ili fizičkom ljepotom, ima svoje talente i svoje probleme i terete. I svi mi većinu života provodimo stavljajući u prvi plan talente, a borimo se s problemima. Lauren se mora nositi s puno više problema nego njezini vršnjaci, ali njezin je posao da bude najbolja što može biti.’

Lauren veliku podršku iz cijelog svijeta prima preko svoje Facebook stranice i preko službene stranice o njezinoj priči.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:07