JOGU PODUČAVA VEĆ 75 GODINA

VIDEO: NAJSTARIJA INSTRUKTORICA JOGE NA SVIJETU Ima 98 godina, inspiracija je mnogima, a otkrila je i svoju tajnu dugovječnosti

 Screenshot

Tao Porchon-Lynch ima 98 godina, a više od 75 budi se u 5 ujutro kako bi održala sate joge. Odrasla je u Indiji i živi u New Yorku, a Daily Mail piše kako je upravo ona najstarija instruktorica joge na svijetu.

Osim što podučava jogu, rado dijeli i savjete o životu za koje tvrdi da su njoj itekako pomogli.

- Sve je moguće, ništa nije nemoguće - kaže gospođa Porchon-Lynch.

Za jogu se zainteresirala već kad je imala samo 8 godina.

- Znajte, radost življenja je u pravo u vama. Vjerujte u to - govori u svom inspirativnom videu.

Tvrdi da svoju dugovječnost duguje jogi koja, kako kaže, ne samo da održava njezino tijelo u pokretu, nego djeluje i na njezin um i dušu.

No godine su na njezinom tijelu ipak ostavile traga. Naime, prije nekoliko godina morala je ugraditi umjetni kuk, a 2011. slomila je zglob, ali ozljede je nisu usporile. Tao ustraje i svakim danom se osjeća sve mlađe i jače.

Kaže da je jedna od njezinih tajni mlađahnog duha i ta što je vegetarijanka, jede manje obroke, a s vremena na vrijeme si priušti malo čokolade i čašu vina.

U braku je bila 20 godina, a njezin suprug preminuo je 1982. godine.

Tijekom mladosti Tao se bavila manekenstvom i glumila u filmovima uključujući 'Show Boat' iz 1951. godine te u 'The Last Time I saw Paris' iz 1954. godine gdje je glumila i Elizabeth Taylor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:54