IROKEZA ZA MARS

CURIOSITY ga lansirao među zvijezde: NASA-in direktor svemirske misije preko noći stekao tisuće obožavatelja

 AP

Bobak Ferdowsi, direktor leta misije Curiosity, nakon uspješnog slijetanja rovera na Mars postao je prava zvijezda. Nakon objava nekoliko svojih fotografija na društvenoj mreži Twitter broj njegovih obožavatelja naglo je porastao.

U početku je imao samo 200 fanova, a sada ih ima već 13.000, a njihov broj i dalje raste!

VIDEO 'Curiosity' uspješno sletio na Mars: Pogledajte prve fotografije koje je poslao!

No, uzrok njegove iznenadne popularnosti nije samo uspjeh jedne od najambicioznijih NASA-inih misija. Jedan od razloga nagle popularnosti jest njegova neobična frizura. Ferdowsijevi kolege znaju da se za svaku misiju drugačije ošiša, no ovoga puta njegova je fizura postala pravi hit. Popularnu irokezicu dodatno je ukrasio žutim zvjezdicama.

'Radim to za sve velike događaje i ljudi me sada stalno pitaju za novu frizuru. Evo je, pogledajte', napisao je na svom Twitter profilu.

Podsjetimo, Curiosity, robot koji je zbog složenosti najbolje opisati kao pokretni znanstveni laboratorij, stigao je sa Zemlje nakon devetomjesečnog svemirskog putovanja. Od najambicioznije svemirske misije u povijesti NASA očekuje odgovore na pitanja o povijesti Crvenog planeta, no potraga za životom na Marsu nije među zadacima robota čija je izrada i slanje stajalo 2,5 milijardi dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 23:16