TAJANSTVENI BLJESAK

VIDEO: TIJEKOM NEDAVNE POMRČINE NEŠTO SE ZABILO U MJESEC Ljudi s raznih strana svijeta prijavljuju da su vidjeli neobičan fenomen, pogledajte snimku

 Youtube
 

Tijekom posljednje pomrčine, nešto se zabilo u površinu Mjeseca.

Sa svih strana svijeta stižu vijesti o malom bljesku uočenom na Mjesecu, a mnogi su uspjeli i snimiti taj zanimljiv fenomen. Dok je svijet zadivljeno gledao ono što se naziva 'super krvavim mjesecom', komad stijene ili nešto slično zabilo se u površinu Mjeseca.

Vijest je prvo objavljena na Redditu čiji je korisnik prijavio da je vidio 'mali bljesak na Mjesecu' te požurio provjeriti je li isto vidio još netko. Sličan prizor vidjeli su i korisnici iz Maroka, a o fenomenu je izvijestio i Griffit opservatorij iz Los Angelesa.

'Je li to možda meteor? S obzirom da su slično vidjeli u Maroku i u Los Angelesu, mislim da možemo isključiti da se zapravo radilo o meteoru koji je ušao u Zemljinu atmosferu', napisao je korisnik Reddita.

Bljesak je bio vrlo kratak pa je teško reći je li doista nešto pogodilo Mjesec ili se radi o nečemu prozaičnijem, poput problema s kamerom. No znanstvenici su se bacili na otkrivanje ove misterije s obzirom da je tajanstveni fenomen snimljen više puta i to s različitih točaka na Zemlji.

Da je doista nešto pogodilo Mjesec, govore i podaci MIDAS-a (Moon Impacts Detection and Analysis System), sustava koji motri i bilježi sve objekte koji udaraju u Mjesec.

Znanstvenici ipak smiruju uzbuđenje i objašnjavaju da se vjerojatno radi o posve uobičajenoj pojavi koja se u normalnom okolnostima ne vidi jer je površina Mjeseca presvijetla, no sada ju je bilo moguće vidjeti jer je Mjesec bio u pomrčini.

Pogledajte video:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:42