HUMANITARNA NOTA

Idete na Fuliranje? Uz uživanje u vinu i kobasama podržite mlade sportaše i umjetnike

Otvoreno prije tjedan dana, Fuliranje kod Esplanade već se nametnulo kao gastronomski nazanimljivija adventska lokacija
 Sandro Sklepic/
Otvoreno prije tjedan dana, Fuliranje kod Esplanade već se nametnulo kao gastronomski nazanimljivija adventska lokacija

Otvoreno prije točno tjedan dana, Fuliranje, ove godine smješteno na terasu Oleander najšarmatnijeg zagrebačkog hotela Esplanade, već se istaknulo kao jedna od najatraktivnijih i gastronomski najzanimljivijih adventskih lokacija ove godine.

image
Sandro Sklepic/
image
Tomislav Kristo/Cropix/Cropix
image
Sandro Sklepic/

Ugodna blagdanska glazba i atmosfera, kućice poznatih hrvatskih ugostitelja, impresivan izbor hrane i pića... Sve zbog čega svake godine jedna čekamo Fuliranje ni ove godine nije izostalo, no dok ispijate svoje kuhano vino i birate adventski zalogaj, zavirite i na štand Zaklade Marin Čilić na početku Fuliranja, u blizini ulaza, i učinite ovog Adventa nešto lijepo za druge.

Zašto vaš bor ove godine ne bi krasila loptica s potpisom nekog vrhunskog sportaša?

Zaklada Marina Čilića odabrala je, naime, Fuliranje za svoje blagdanske aktivnosti koje će izmamiti osmijeh i biti vjetar u leđa mladim talentiranim sportašima i umjetnicima. Ponudit će posjetiteljima 10 sportskih predmeta i putem licitacije koja će se odvijati od 4.12 do 24.12. prikupljati donacije. Svaka dva dana otkrivat će se novi predmet, a ponude /bidovi/ će se moći slati u komentare objava na Zakladinom instagramu. Na samom Fuliranju se mogu kupiti i potpisane HEAD teniske loptice kao ukras za bor i kuglice by Zaklada Marin Čilić & KOFER s začinima za gin i božićnom čestitkom s potpisom poznatih sportaša i glazbenika. Prihodi od aukcije i prodaje kuglica idu za stipendiranje mladih nada hrvatskog sporta i umjetnosti.

image
Darko Tomas/Cropix/Cropix

Ovog vikenda ne propustite čarobnu blagdansku atmosferu Fuliranja, koje ove godine slavi svoj deseti rođendan. Dvanaest ugostiteljskih objekata, više od 40 DJ’a, kao i odlični glazbenici očekuju posjetitelje svakoga radnog dana od 12 do 23 sata, a vikendom od 11 do 23 sata.

image

Ana Grgić Tomić

Sandro Sklepic/
image

Mate Janković

Darko Tomas/Cropix/Cropix
image

Ivan Pažanin

Darko Tomas/Cropix/Cropix

A što probati? Kakav god bio vaš ukus, nećete ostati gladni. Jeste li za ribu? Tu je Taika inspirirana arktičkim krugom s finim sendvičima s lososom i kozicama. Ni vegani neće ostati zakinuti: Beg’s Plant Based Butchery - premijerno se predstavlja s pravom rapsodijom okusa i jelima bez mesa i životinjskih proizvoda.

Po prvi put na Fuliranju na street scenu izlazi kuharsko-slastičarski tim hotela Esplanade i Chefica, Ana Grgić Tomić. Na Esplanadinoj kućici možete probati jela poput bakalara, kroketa, quiche lorrainea i junećih obraza u šik gastro twistu, a tu su i naravno nezaobilazne, zapečene Esplanadine štrukle.

image
Sandro Sklepic/
image
Tomislav Kristo/Cropix/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix/Cropix

Naravno, tu su i adventski klasici: Chef Mate Janković ostaje vjeran svom Institutu za kobasice, a Chef Ivan Pažanin iz Chef’s Burgers koketira s malo drugačijim okusima burgera. Izakaya koketira sa selekcijom “bunova” s krvavicama, buncekom, no i egzotičnijim varijantama chistora i ebi, uz bogatu paletu koktela. Umjereno gladni zasigurno će posegnuti za ponudom Acrobat Wine Bara - platama s narescima od crne svinje Blasquez i St.Luce tjesteninama uz najbolje vinske i šampanjske etikete. El Toro ostaje vjeran južnoameričkim okusima, a kreativni Restač donosi po prvi put 3pice sendvič, uz maturo steakove, fritto misto i jedno “filmsko” jelo. Good Kut priprema Juhu za skidat’ promile, Sendvič koji mesa vidio nije, štrudlu meku ko’ duša...

Vrhunsku hranu prati sjajna ponuda pića - Rakijarnica sa više od 40 vrsta rakija, panettoneom by Kroštula i hrskutavim hrvatskim pop-up kokicam, te Gingle Bells u pravom božićnom koktelskom raspoloženju.

image
Darko Tomas/Cropix/Cropix

Za ulazak na događanje obavezna je covid potvrda, a važno je i poštivanje svih epidemioloških mjera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2025 22:52