Morski ugođaj

Rapski Advent slovi za najljepši otočni i nudi bogat sadžaj za sve generacije

Djeca će se i ove godine klizati na trgu Svetog Kristofora, a samo finale za doček je rezervirano za Tomislava Bralića i klapu Intrade

Grad Rab

Ne postoji ništa ljepše i iskrenije od osmijeha djeteta kada se upale lampice na božićnom drvcu… izazivati upravo to veselje, cilj je organizatora Najljepšeg otočnog adventa: Grada Raba, Pučkog otvorenog učilišta Rab i Turističke zajednice grada Raba.

Tako će Rab i ove godine svojim bogatim programom uljepšati ove vjerojatno najljepše dane u godini. Bit će to prigoda da se poboljšaju i rezultati turističkog prometa, naime, ovog će Adventa čak dva hotela organizirati doček za svoje goste! I iznajmljivači u domaćinstvu svoja će vrata otvoriti turistima koji se odluče provesti adventske dane upravo na Rabu.

Sam program ovog Adventa će započeti uz simbolično paljenje lampica na centralnom božićnom drvcu na trgu Municipium Arba i koncertom Damira Kedže. Organizatori su također pripremili koncerte petkom kroz razdoblje Adventa, te će biti prilike zabaviti se uz lokalnu rock grupu Mooflon, tamburaški sastava Quercus, grupu Daleka obala, klapu Nevera, Anta Gelu s gostima, koji pripremaju veliki božićno-novogodišnji tulum, a samo finale za doček je rezervirano za neponovljive Tomislava Bralića i klapu Intrade.

image

Doček Nove godine

Petar Lupic/

Ipak, rapski je Advent, koji slovi za najljepši otočni, više od zabavnog programa. On će i ove godine uključiti dolazak svetog Nikole brodom, upravo na dan tog najdražeg sveca djece, a s obzirom na to da Rab slavi ove godine 1. rođendan Virtualnog muzeja ribarstva, pomorstva i brodograditeljstva grada Raba JUXTA MARE, bit će prigode da se djeca i odrasli druže uz virtualne i stvarne artefakte i poneku morsku štoriju.

Naći će se tu i gastro događanja – 16.12. svoje će kuhače ukrstiti hrvatski chef Renato Kraljev, irska chefica Kathy Evans i rapski chef ili chefica – neke detalje ipak moramo zadržati u tajnosti!

Sportska događanja u organizaciji lokalnih klubova i udruga uvijek su odlično posjećena, ali i prigoda da Advent dobije i humanitarnu notu jer se sakupljen novac od startnina predaje u ruke najpotrebnijima.

Nedjelje su rezervirane za paljenje adventskih svijeća u prekrasnom parku Dorka, uz programe nadahnute činom primicanja samom Božiću.

Djeca će se i ove godine klizati na trgu Svetog Kristofora uz posebnu gastro ponudu, namijenjenu baš za njih, voziti se božićno-novogodišnjim vlakićem, uživati u dječjim predstavama, ali i posebnom dočeku za njih, na Staru godinu u 12 sati.

image

Advent na Rabu

Petar Lupic/

Najmlađe Rabljanke i Rabljani te najmlađi turisti, sigurno će zavoljeti još više Advent nakon ovih programa, a veselje tih malih srca, neka uđe i u ona odrasla!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 12:30