MAGENTA 1 GAMING TURNIR

Najbolji igrač FIFA-e u Osijeku: "Presudio je prvi gol, nakon njega je pao moral protivniku"

Matija Stojaković (23) osvojio je PlayStation 4 Pro na turniru koji organizira HT, s Jutarnjim kao medijskim partnerom
Matija Stojaković (23) osvojio je PlayStation 4 Pro na turniru koji organizira HT, s Jutarnjim kao medijskim partnerom
 Emica Elveđi

Veliki Magenta 1 Gaming turnir u FIFA-i 17 na novom PlayStationu 4 Pro, koji organizira HT s Jutarnjim kao medijskim partnerom, održan je u subotu u Osijeku.

Live stream polufinala i finala turnira, koji su komentirali Saša Sušec i Ivan Švajhler, pogledalo je više od 139 tisuća čitatelja jutarnjeg.hr. Pobjedu je u konkurenciji 64 igrača odnio Matija Stojaković, 23-godišnji diplomirani kulturolog iz Osijeka, a u finalu je bio bolji od godinu dana mlađeg Branimira Miloševića iz Slavonskog Broda.

Još mi je malo nerealno, ali prije svega bih čestitao protivniku jer je stvarno kvalitetno odigrao i bez obzira na rezultat, bila je to tvrda utakmica - rekao je Matija koji je kao pobjednik na dar dobio PlayStation 4 Pro. Mislim da je prvi gol presudio, da je nakon njega pao moral mojem protivniku jer je imao malo vremena za preokretanje rezultata"- izjavio je Matija nakon pobjede s momčadi Reala.

On je, inače, navijač Barcelone, ali Real bira "jer su najjači u igri". Golove odluke za 2:0 postigli su James i Ronaldo, koji je briljirao pod Matijinom komandom pokazavši i neke mesijevske trikove. I Branimir navija za Barcelonu, ali u PS-u odabire Bayern.

Razočaran sam. Bila je dobra utakmica, ali protivnik je bio bolji i zasluženo je pobijedio. Polufinale sam preokrenuo, ali ovaj put nije išlo. Ružan je osjećaj doći na korak do pobjede. Bolje je ispasti odmah na početku - izjavio je Brođanin koji radi u trgovini sportskom opremom, ali je i odbojkaški sudac.

I on i ostali igrači složili su se da je iza njih vrhunska cjelodnevna zabava kakvih bi trebalo biti više. Jutarnji.hr prvi je hrvatski medij koji uživo prenosi finala u FIFA-i 17. Prva dva turnira, u Splitu i Osijeku, pogledalo je više od 240 tisuća ljudi, a prijenos uživo u subotu pratilo je više od 280 tisuća ljudi.

Kada 40.000 ljudi gleda finale u isto vrijeme kada je i pravi El Clasico, onda to sve govori. Nevjerojatna mi je tolika popularnost, jer takvu gledanost nema ni većina pravih utakmica. Zabavno je to prenositi, samo malo prebrzo za komentiranje. Što se tiče finala, Matija je rasturio, vidi se da je odličan igrač. Uostalom, na cijelom turniru primio je samo dva gola. Radujem se turnirima u Rijeci i Zagrebu - komentirao je Saša Susec, poznati nogometni komentator koji prvi put komentira FIFA-u 17.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:17