Renata Duka: Rad žena i rodiljni dopust očeva su bili nezamislivi. Ali sve se polako mijenja...

POMOĆNICA PREDSJEDNIKA UPRAVE PEVEXA ZA PRAVNE POSLOVE
Renata Duka
 Neja Markičević / Hanza Media

Pevec je nedavno službeno postao Pevex, no prave promjene dogodile su se već prije gotovo četiri godine kada je trgovački lanac preuzela nova Uprava na čelu s predsjednikom Juricom Lovrinčevićem. Njegova desna ruka od toga je trenutka Renata Duka, nekadašnja pomoćnica ministra pravosuđa Orsata Miljenića i Ante Šprlje, a danas pomoćnica predsjednika Uprave Pevexa za pravne poslove. S njom smo porazgovarali o najvećim izazovima za žene uHrvatskoj, važnosti Međunarodnog dana žena i o tome što Pevex čini za svoje zaposlenice.

Tko je žena iz 2020. godine? Što smo postigle, a što još trebamo?
Žena koja samostalno odlučuje kakav život želi živjeti, čvrsto stoji na zemlji, svjesna uspona i padova, ostvaruje svoje ciljeve, zadovoljna sa sobom i svojim životom. Povijesno promatrajući mogli bi zaključiti da je postignuto mnogo, međutim okolnost da su ženama danas, u vremenu umjetne inteligencije koja iz dana u dan mijenja svijet oko nas, u mnogim državama uskraćena temeljna prava, suočava nas s činjenicom da je razvoj jednakih prava prespor.

Koliko smo napredovale u odnosu na naše majke?
Žene su danas obrazovanije, ambicioznije i osviještenije.

Treba li suvremena žena muškarca?
Treba li suvremeni muškarac ženu? Osobno smatram da kvalitetan odnos žene i muškarca čini život ljepšim. Međutim, biti sam ne znači nužno biti usamljen niti imati muškarca uz sebe znači biti ispunjen. To je stvar osobnog izbora.

Zagreb, 040320.
Renata Duka, pravna savjetnica Uprave Pevexa.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media
Renata Duka, pomoćnica predsjednika Uprave za pravne poslove

Zarađujemo li više ili manje? Imamo li dobre mogućnosti za uspjeh generalno u Hrvatskoj?
Iako je moje osobno iskustvo drukčije, statistički istraživanja potvrđuju da žene u pravilu zarađuju manje. Na postojanje mogućnosti ukazuju pozitivni primjeri žena koje su dugi niz godina na upravljačkim pozicijama. Značajno povećanje udjela žena u visokom obrazovanju u određenim područjima dovest će do toga da u utakmici za određene upravljačke pozicije sudjeluju samo žene.

Mislite li da se status žene na tržištu rada poboljšao u posljednjih nekoliko desetljeća?
Sporo, ali sigurno. Mišljenje o ulozi žene se mijenja, kao i uloga muškarca. Rad žena, a rodiljni dopust očeva, ne tako davno bio je nezamisliv. U pitanju je angažman cijelog društva, obrazovanje, politika, mediji, institucionalni razvoj i jačanje civilnog društva.

Koliko su vam bili važni samopouzdanje i postizanje ciljeva u karijeri i zašto?
Važni, ali ne i presudni, uključeno je puno drugih elemenata. Tajno oružje – autentičnost.

ŽENA MOŽE BAŠ SVE

Martina s odjela željeznarije: "Nikad mi nije palo na pamet da ću raditi na odjelu alata i prodavati brusilice, ali uživam!"

Imate li neke svakodnevne navike za koje vjerujete da vas čine organiziranijom i uspješnijom?
Eisenhowerova matrica*, svaku večer provjerim obveze u kalendaru za sutrašnji dan, a svako jutro, na putu prema poslu, definiram dnevni plan.

Ove godine je slogan Međunarodnog dana žena, #EachForEqual. Jesmo li svi uistinu dovoljno motivirani i predani toj ideji, odnosno radi li društvo dovoljno na planu da postanemo svi (rodno) jednaki?
Trenutno smo kao društvo spremniji za razvoj spolne jednakosti.

Mislite li da je važno slaviti Međunarodni dan žena?
Ne smijemo zaboraviti junakinje iz povijesti, ali ni činjenicu da nismo još stigli do odredišta jednakosti.

Na Međunarodni dan žena, koja je najvažnija poruka koju želite poslati mladim ženama koje razmišljaju o svojoj karijeri?
Neprestano učite i marljivo radite, radite na sebi, dokažite svoju sposobnost i znanje, pri tome, iskoristite svoju prirodnu različitost, ne strahujte biti ono što jeste i izrazite ono što mislite.

Koliko Pevex kao kompanija brine o svojim zaposlenicama?
U pristupu prema zaposlenicama i zaposlenicima nema razlike, zahtijeva se stručnost, kompetentnost i predanost, a zauzvrat daju jednaka materijalna i nematerijalna prava.

Mislite li da na vašem radnom mjestu (Pevex) ili području djelovanja postoji jednakost između muškaraca i žena?
Na dosadašnjim radnim mjestima spol mi nije predstavljao prepreku niti sam ga smatrala preprekom, ali ni opravdanjem za neuspjehe.

*Eisenhowerova matrica je odvajanje zadataka na hitno i bitno. Bitne aktivnosti imaju ishod koji vodi do postizanja vaših ciljeva. Hitne aktivnosti zahtijevaju vašu pažnju odmah i obično su povezane s ostvarivanjem nečijih tuđih ciljeva ili s problemom koji trebate žurno razriješiti. Vaša koncentracija treba biti usmjerena na hitne aktivnosti jer posljedice njihovih nerješavanja nastupaju odmah.


Kako žive žene 2020. godine? Kliknite OVDJE i pogledajte ostatak našeg moćnog specijala u povodu Dana žena


Prilog je nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Pevexa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:35