Vrijeme je za digital

Novi hrvatski izvozni adut: 'Aplikacijom koju smo razvili stajemo uz bok Sony Musicu'

Na jednome mjestu autor, izvođač ili bilo tko iz glazbene industrije moći će brzo doći do svih podataka
Predstavljanje aplikacije “Vrijeme je za digital”
 HUD

Hrvatska diskografska udruga (HDU) i Poslovna spajalica osmislile su novu aplikaciju “Vrijeme je za digital”, koja će u svakom trenutku omogućavati uvid u ključne informacije u glazbenoj industriji, a trebala bi, uvjereni su u diskografskoj udruzi, predstavljati i novi hrvatski izvozni adut.

Transparentno

Nova će aplikacija, objasnili su u HDU-u, biti kanal praćenja autorima, izvođačima, glazbenicima i diskografima, s obzirom na to da će davati transparentan prikaz svega što se događa na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Riječ je o jedinstvenoj bazi podataka, s aktualnim informacijama o korištenju glazbe na svim platformama i cjelokupnim izvješćem o naknadama od streaminga, a sadržavat će i podatke o prodaji albuma u glazbenim prodavaonicama, prihodima od kolektivnih prava i podacima o radijskom i televizijskom emitiranju. Drugim riječima, donosit će, ističu u HDU-u, cjelovite informacije kako o fizičkoj, tako i o digitalnoj prodaji glazbenih sadržaja.

Aplikacija je, u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP), predstavljena u Zagrebu, a zaživjet će od početka sljedeće godine te će olakšati rad svima u glazbenom biznisu u Hrvatskoj i šire. Naime, cilj je, kažu u HDU-u, i plasman nove aplikacije na stranim tržištima, najprije na tržištima regije - od Slovenije do Sjeverne Makedonije, a potom i šire. Za pristup aplikaciji trebat će, kažu nam u HDU-u, pristupni podaci, a nije isključeno da će s vremenom objavljivati podatke i o izvođačima iz drugih zemalja.

Dva u svijetu

- U inozemstvu, a posebno u regiji, već pokazuju interes za aplikaciju - kažu nam u HDU-u. Osmišljavanjem nove aplikacije hrvatski diskografi, hvale se u HDU-u i HUP-u, staju uz bok jednom od najvećih svjetskih igrača u glazbenoj industriji - Sony Musicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:20