EKRANIZACIJA HOBBITA

Jackson: Veselio me povratak u Međuzemlje, među prijatelje

Na upravo održanom festivalu Comicon u San Diegu redatelj Peter Jackson predstavio je nekoliko sekvenci iz svog novog filma, ekranizacije Tolkienovog “Hobbita” čije je snimanje nakon više od 400 dana nedavno dovršeno na Novom Zelandu.

Fanovska publika na festivalu s velikim je oduševljenjem dočekala “mrvice” dugoočekivanog “Hobbita: Neočekivano putovanje”.

12 godina stanke

“Veliko zadovoljstvo mi je bilo, nakon 12 godina stanke, vratiti se u Međuzemlje. Također, drago mi je da Hobbita nisam radio odmah nakon ‘Gospodara prstenova’. Ovako je to bio susret sa starim prijateljima”, rekao je Jackson u intervjuu za Huffington Post.

Redatelj je objasnio kako je u filmu pokušao izbjeći dječji ton kakav prevladava u knjizi, odnosno nije želio da Hobbit nalikuje na Disneyevu produkciju. “Tolkien je ‘Hobbita’ napisao 1936. godine, a ‘Gospodara prstenova’ je objavio 16, 17 godina kasnije, i to su mnogo ozbiljnije knjige”, rekao je Jackson otkrivši kako je prije tri godine ponovno gledao svoju slavnu trilogiju.

Dobri dijelovi

“Nikada ne gledam svoje filmove ponovno, no ove sam morao jer sam se pripremao za ‘Hobbita’. Neke bi stvari danas vjerojatno bolje posložio, no ima nekih dijelova filmova, od desetak, petnaest minuta, koji su jednostavno fantastični.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:06