‘VIŠE NE OVISI O NJEMU‘

Emilija Kokić osvojila je Eurosong, a sad ima upozorenje: ‘Lasagna je zvijer, ali ja dobro znam što se događa...‘

Emilija je s grupom Riva osvojila Eurosong 1989. godine s pjesmom ‘Rock me‘ i tako dovela natjecanje u Zagreb
 Neja Markicevic/Cropix

Emilija Kokić koja je s grupom Riva 1989. godine pobijedila na Eurosongu izvedbom pjesme ‘Rock me‘ također za Baby Lasagnu ima dobra predviđanja, a tvrdi kako su on i njegov tim napravili sve što su mogli za pobjedu.

- Kladionice su meni nagađanja i igranje pogađanja, ali jako dobro znam što se događa tamo. Sve što se moglo napraviti je napravljeno, fenomenalna pjesma, super upakirana produkcijski, njegov vizualni identitet, nastup, koreografija i zapravo priča o njegovom životu. Što će se dalje dogoditi nije više u njihovim rukama, a užasno je važno da čovjek ima i malo sreće, opisala je pjevačica te nadodala da se Marko na pozornici iz jednog spontanog i toplog momka preobrazi u pravu zvijer.

A kako je to bilo 1989. godine? Bila je subota navečer, 6. svibnja, i u tijeku je bio prijenos 34. Eurosonga koji se te godine održavao u švicarskoj Lausannei. Kao i svakog puta, a posebno tih godina, kada nije postojalo mnoštvo TV kanala, a time ni nekog izbora, Eurovizija se gledala gotovo u svakoj kući.

Doduše, te 1989. natjecanje se pratilo bez previše očekivanja jer je Jugoslaviju predstavljao nepoznati bend iz Zadra, Riva. Međutim, čim su nastupi bili zaključeni, a glasanje krenulo, bilo je jasno da je na pomolu senzacija. Vrlo brzo Riva je izbila na prvo mjesto i sve do zaključenja bodovanja “Rock Me” je suvereno vodio.

image

Emilija Kokić

Ratko Mavar/

“Rock me”, skladba Rajka Dujmića i tekstopisca Steve Cvikića, izvedena kao posljednja od 22 pjesme na Eurosongu, zaradila je 137 bodova, sedam više od drugoplasirane skladbe Velike Britanije. Najveći broj bodova, dakle 12, Riva je dobila od žirija Irske, Izraela, Turske i Velike Britanije, deset od Austrije, Belgije i Danske...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:31