Dario Šarić

 FIBA
KRAJ JEDNE ERE

Hrvatski košarkaši stigli kući: ‘Ne znam što sada, borili smo se, ali tako se odvilo, nemam riječi...‘

Dario Šarić bio je jedan od rijetkih koji je želio stati pred novinare i reći nekoliko riječi
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. rujan 2022. 17:37

Hrvatski košarkaši vratili su se u Hrvatsku nakon ispadanja s Eurobasketa. U polufinalu je bolja bila Finska i tako Hrvatsku izbacila s europske smotre. Većina igrača u zračnoj luci nije bila raspoložena za izjave, no pred novinare je izašao Dario Šarić.

"Ne znam što sad. Borili smo se, Finska nije za baciti, danas svi igraju košarku... Tako se odvilo, ne znam što reći... Probali smo, pokazali volju, u nekim momentima smo mogli i bolje, ali to je sport", rekao je Šarić pa dodao:

"Skupili smo se u ovom sastavu nakon četiri godine, a Finci dugo igraju skupa, samo su ubacili Markkanena. Lakše im je. Pokazali smo na trenutke dorbu igru, sad treba analizirati kako i zašto nismo dulje igrali tako."

Kruno Simon je najavio da odlazi, kao i izbornik Damir Mulaomerović, a vjerojatno će reprezentacija ostati i bez Bojana Bogdanovića.

"To su mi dragi suigrači, 10 godina igramo skupa, proveo sam s njima i dobre i loše trenutke i teško mi je govoriti o tome. Stvarno nemam velike riječi. Uvijek me to teško pogodi. Trebamo pričekati i vidjeti koji je plan za budućnost", kaže Šarić pa dodaje:

"Što se izbornika tiče, to je na njemu i predsjedniku Saveza. Moje je da igram. Kako god bilo, drago mi je da sam bio dio reprezentacije i bez obzira na to tko je izbornik i tko je na kojoj funkciji, drago mi je biti ovdje", zaključio je Šarić.

Linker
10. svibanj 2024 02:15