Ronald Goršić / Cropix
PRONAŠLI TRENERA

Dražen Anzulović potpisao dvogodišnji ugovor: Želim s Cedevitom u Euroligu!

Piše: ArhivaObjavljeno: 20. lipanj 2011. 18:52

ZAGREB - Dražen Anzulović dobio je u ruke projekt “ Cedevita za Euroligu”. Bivši trener Zagreba, Cibone, ruskog Ural Greata, belgijskog Charleroi, ukrajinskog Donjecka i litavskog Lietuvos Rytasa sljedeće bi dvije godine trebao provesti u klubu čiju je klupu odbio prije dvije godine.

- Drago mi je što sam došao u Cedevitu, klub čije se ambicije poklapaju s mojima. Znam da dolazim u sređenu sredinu, među ljude koje poznajem. Cedevita ima potencijal, a već kroz sastav momčadi pokazat ćemo ambiciju da za godinu dana možemo pričati o Euroligi - rekao je Anzulović na predstavljanju u sjedištu Atlantic grupe.

Kako bi lakše došao do zacrtanog cilja, Anzulović će na raspolaganju imati 10 do 15 posto veći proračun nego što je bio lanjski.

- Dolaskom Cara prilično smo popunjeni na bekovskim pozicijama. Želja je svih da Draper ostane kao vođa ove momčadi. Postoji lista željenih pojačanja, ali nećemo se zaletavati, niti ćemo ikome dopustiti da nas ucjenjuje. Vjerujem da ćemo veliku većinu želja i realizirati, prije svega na centarskim pozicijama na kojima smo deficitarni - rekao je Anzulović, a sportski direktor Matej Mamić najavio je čišćenje svlačionice:

- Ružno bi bilo izlaziti s imenima prije nego što porazgovaramo s igračima, ali nekima ćemo se sigurno zahvaliti.

Na istom je mjestu predstavljen i Veljko Mršić kao novi šef juniorskog pogona Cedevite.

- Ne vidim to kao degradaciju, nego kao izazov. Vjerujem da mogu ispuniti zadatak što mi je povjeren i da će Cedevita u budućnosti u prvoj momčadi imati oko 30 posto igrača iz svog pogona.

Linker
06. svibanj 2024 20:31