Pau Gasol je odabrao idealnu europsku petorku

 Oscar J Barroso/Shutterstock Editorial/Profimedia
VELIKAN DO VELIKANA

Legendarni Pau Gaol izabrao idealan europski sastav, u petorci se našla i dva slavna Hrvata

Pau Gasol je u idealnu petorku Eurobasketa uvrstio dvojicu Hrvata koji su ga posebno inspirirali
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. srpanj 2022. 18:27

Jedan od najvećih europskih košarkaša svih vremena Pau Gasol je uoči Eurobasketa, koji je na rasporedu od 1. do 18. rujna, izabrao najbolju petorku svih vremena. Legendarni Španjolac je imao i uvjet da petorka bude sastavljena samo od igrača iz Europe.

Gasol, koji se može pohvaliti s dva naslova prvaka u NBA ligi, naslovom prvaka svijeta i Europe sa Španjolskom i individualnim nagradama poput rookie godine i šest izbora za All Star igrača, u idealnu je petorku uvrstio čak dva Hrvata.

"Mislim da je Dražen Petrović bio jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u povijesti košarke. Nažalost, nismo uspjeli maksimalno uživati u njegovoj igri zbog tragične nesreće i prerane smrti. Dražen je bio baš poseban, kao što je to danas Luka Dončić", rekao je Gasol koji je u idealnu petorku uvrstio i Tonija Kukoča:

"Toni je bio jedan od glavnih igrača koji su mi bili inspiracija dok sam odrastao. Njegova igra, a posebno sposobnost igranja na vanjskim pozicijama, te visina i vještine su bili čudesni. Toni je na broju 3", pojasnio je odabir legendarni Španjolac.

Idealna petorka Paua Gasola:

Dražen Petrović

Nikos Galis

Toni Kukoč

Dirk Nowitzki

Arvidas Sabonis

Linker
28. travanj 2024 09:45