Andrew Bogut
 Instagram (Andrew Bogut)
DVOSTRUKI STANDARDI

Odluka o cijepljenju podijelila javnost: Objava zvijezde hrvatskih korijena izazvala lavinu reakcija

Bivši NBA košarkaš bijesan je zbog najave da će i necijepljeni tenisači moći ući u Australiju
Piše: SNObjavljeno: 26. listopad 2021. 09:22

E-mail koji je WTA poslao tenisačicama i u kojem se sugerira da će i igračice i igrači koji nisu cijepljeni ipak moći nastupiti na Australian Openu od 17. do 30. siječnja sljedeće godine, izazvao je priličnu buru u australskoj javnosti. Posebno u saveznoj državi Victoria čiji je premijer Daniel Andrews danima ponavljao da nitko tko nije cijepljen neće moći ući u Australiju, pa makar to bio i prvi igrač svijeta.

U poruci koju je poslao WTA piše da će cijepljeni biti potpuno slobodni, imat će punu slobodu kretanja, dok će necijepljeni morati u obveznu dvotjednu karantenu u hotelu.

Među onima koji su bijesno reagirali na ovakvu mogućnost našao se i bivši NBA košarkaš hrvatskih korijena Andrew Bogut. On je na Twitteru prozvao odgovorne da primjenjuju dvostruke standarde, ali je poruku vrlo brzo obrisao.

"Stanovnici Victorije NE MOGU ući u Victoriju kako bi se vratili u svoje domove pod istim uvjetima kao tenisači koji mogu ući u Victoriju kako bi igrali tenis", napisao je Bogut.

image
Andrew Bogut
CHINE NOUVELLE/SIPA PRESS/PROFIMEDIA


Njegova je objava izazvala lavinu reakcija običnih građana Australije koji prozivaju odgovorne za licemjerje budući da za stanovnike Victorije i dalje vrijede vrlo oštra pravila vezana uz međunarodna putovanja.

Kad su u pitanju tenisači, najviše je prijepora i dalje oko prvog igrača svijeta Novaka Đokovića koji se zasad nije izjasnio je li cijepljen, niti hoće li putovati u Australiju. U Melbourneu je, inače, devet puta podizao pobjednički pehar i nema sumnje da će, ako se odluči na putovanje, i na predstojećem Grand Slam turniru biti favorit broj jedan.

Linker
26. travanj 2024 12:37