PORUKA HRVATSKOJ

Pau Gasol savjetuje: 'Dobri ste, ali sjetite se Makedonije i pazite se Ukrajinaca!'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 18. rujan 2013. 17:28

Na Europskom prvenstvu je i Pau Gasol. Zvijezda Los Angeles Lakersa uzela je slobodno od igranja za reprezentaciju, ali je u Ljubljani moralna podrška Španjolskoj i, naravno, savjetodavna mlađem bratu Marcu. U Sloveniju je doputovao nakon što nije uspio pomoći kandidaturi Madrida za domaćinstvo Olimpijskih igara 2020. godine.

Uglavnom, Pau Gasol je smješten u istom hotelu u kojem su reprezentacije. Prvi dan smo ga sreli kada je s bratom skretao iza ugla i odlazio u šetnju prema obližnjem “trgovačkom gradu”.

- Ne mogu, moramo ići - kratko je odgovorio.

Sudbina je htjela da se i sljedeći dan sretnemo. Ovaj put u dizalu koje se s 15 kata spuštalo u predvorje.

Pau, imate li par minuta za hrvatskog novinara?

- Oprostite, ali ne dajem intervjue. Želim da su u središtu pozornosti oni koji igraju.

Ipak, visoki Katalonac je pristojno odgojeni momak. Izlazeći iz lifta on je postavio pitanje. - Vi igrate sutra, zar ne?

- Da, protiv Ukrajine.

- Igrate dobro, ali budite oprezni. Ukrajina zvuči kao lakši suparnik, ali sjetite što je prije dvije godine napravila Makedonija. Svi su je otpisali, kao vi Ukrajinu. Sretno - poručio je Gasol i pružio ruku kao da se rastaje s prijateljem.

Dvostruki NBA prvak dobro je zapamtio Makedoniju. Utakmica koje su se najviše pribojavali na Europskom prvenstvu bio je dvoboj protiv Litve u utakmici na ispadanje. No, pomogla im je senzacionalna Makedonija i olakšala put do obrane europskog trona.

Nadamo se i da je nas zapamtio. I hrvatsku reprezentaciju koja igra dobru košarku i novinara na kojeg stalno nalijeće. Možda nam oboma upali treća sreća.

Linker
28. travanj 2024 04:27