Ben Simmons

 ZHONG ZHENBIN Imaginechina Via Afp
ŠTO JE PRAVA ISTINA?

Mučan slučaj NBA zvijezde izaziva nevjericu: Mjesecima ima psihičke probleme, evo kako je zapravo počelo

‘Ili ćeš pomoći Benu, ili izaći i reći da laže. Koja je istina?‘ - pita se njegov agent
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 12. studeni 2021. 20:48

Trakavica se u Philadelphiji nastavlja. Ben Simmons vjeruje da nedavni postupci kluba pogoršavaju njegove probleme s mentalnim zdravljem i da ga momčad želi prisiliti ga da igra, bez obzira na to što je rekao terapeutu da nije u stanju igrati, rekao je njegov agent, izvršni direktor Klutch Sportsa Rich Paul, za The Athletic.

"Uistinu vjerujem da su kazne i negativan publicitet doprinijeli tom pitanju. Sve je to bilo nepotrebno i potaknulo je probleme mentalnog zdravlja mog klijenta. Ili ćeš pomoći Benu, ili izaći i reći da laže. Koja je istina?", pita se Paul.

Dužnosnik kluba rekao je u četvrtak da "apsolutno nije istina" da ga prisiljavaju na povratak ili da ga optužuju da laže. Stav momčadi je da bi trebao sudjelovati u svim timskim aktivnostima sve dok nema informacija od stručnjaka za mentalno zdravlje, odnosno postavljanja dijagnoze koja bi ga spriječila da igra. U klubu kažu da su u potpunosti podržali Simmonsov proces i radili na tome da mu osiguraju sve moguće resurse za rješavanje problema.

image
IMAGE PRESS AGENCY Nurphoto Via Afp

Klub je ipak Simmonsu poslao raspored za četvrtak, koji je uključivao utakmicu protiv Toronta, a Simmons vjeruje da je to još jedna ucjena. Kazna je uslijedila svaki put kada su to učinili, a Simmons se ne bi pojavio. Simmons je jasno stavio do znanja svima u klubu da se želi vratiti kad bude spreman.

"U ovom slučaju moramo Benu pomoći i ne stavljati financije iznad mentalnog zdravlja", rekao je Paul. "Kao agent razumijem ugovorne obveze i smatram se odgovornim u ovom poslu. Ali ako vam netko nešto govori, u današnjem svijetu više ne možemo zatvarati oči. Ovdje se više ne radi o trgovini. Ovdje se radi o pronalaženju mjesta gdje možemo pomoći Benu da vrati mentalnu snagu i vrati se na parket. Želim Bena na parketu, bilo da je to Sixersima, bilo u kojoj drugoj uniformi, to ne ovisi o meni. Želimo surađivati ​​i želimo ga vratiti na parket."

Predsjednik košarkaških operacija kluba Daryl Morey i drugi dužnosnici rekli su da drže kako je Simmons dio njihove momčadi koja se bori za prvenstvo i žele ga vratiti u sastav.

U klubu su financijski prestali kažnjavati Simmonsa 22. listopada, ali nakon što su dva tjedna prošla bez daljnjih informacija o procesu oporavka, te o mogućem povratku u igru, franšiza je ponovno uvela novčane kazne. Tek tada se Simmons sastao s doktorima. Tako barem tvrde u klubu.

Dužnosnici kluba inzistiraju na tome da su pokazali dobru vjeru tijekom cijelog procesa, dajući mu specijaliste za liječenje ozljede leđa i pomoć zbog psiholoških problema. Dužnosnici Sixersa naglasili su da do danas još nisu dobio nikakvu informaciju od svog timskog terapeuta ili Simmonsovih osobnih liječnika na temu kad bi se mogao vratiti na momčadske treninge.

image

Ben Simmons

LIU JIALIANG Imaginechina Via Afp

Paul, međutim, kaže da Simmons još nije spreman za igru.

"Kako može liječnik, koji se samo jednom susreo s Benom, reći: 'Ben je psihički spreman za igru?' Pa hoćemo li nastaviti kopati po njemu ili mu pomoći?" rekao je Paul. "Sada kada razumijemo tu Benovu nevoljkost, sve ima smisla. Ako je Ben u više navrata pokazao ponašanje koje podrazumijeva da nije psihički spreman za igru, zagrlite ga. Podržite ga. Moramo ukloniti svoj ego iz toga. Svi moramo preuzeti odgovornost."

Podsjećamo, Simmonsov zahtjev za trgovinom u lipnju uslijedio je nakon poraza u 7. utakmici od Atlanta Hawksa, u polufinalu Istočne konferencije, nakon čega su Doc Rivers i Joel Embiid dali kritičke javne komentare o Simmonsovoj igri. Ni Rivers ni Embiid nisu se ispričali Simmonsu za te primjedbe.

Izvori kažu da se vlasnici kluba nisu susreli sa Simmonsom otkako se vratio u Philadelphiju, a predsjednik košarkaških operacija Morey se jednom nasamo sastao sa Simmonsom, i to 3. studenog.

Nakon što je izbačen iz svog trećeg treninga s momčadi, Simmons se 22. listopada sastao s Riversom i suigračima, te ih obavijestio ih da nije psihički spreman za igru i da mu treba vremena da bude u ispravnom stanju. Više suigrača javno je i privatno podržalo Simmonsa, a Tobias Harris je rekao: "Moramo poštivati ​​njegovu privatnost, njegov prostor i moramo biti uz njega."

Prošlog tjedna u klubu su počeli gubiti strpljenje zbog Simmonsa, jer ne radi s liječnicima koje je klub preporučio. I veliko je pitanje tko u klubu uopće vjeruje u Simmonsove psihološke probleme? Vjeruju li mu trener Rivers i glavni igrač Embiid?

Linker
12. svibanj 2024 20:55