Zagreb, 240710.Stadion Maksimir.1. kolo HNL, nogometna utakmica izmedju NK Dinamo i NK Hrvatski Dragovoljac.Na slici: slavlje Dinama.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX / KRAJAC DAMIR
PO DOBAR REZULTAT

Badelj: Bilo bi bahato reći da ćemo pobijediti Šerif

U čarteru koji je krenuo prema Kišinjevu nije bilo nekolicine standardnih putnika poput predsjednika Barišića i njegove životne družice. Nije bilo niti Zokija Mamića
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 28. srpanj 2010. 20:38

ZAGREB - Sezona je još mlada, a Dinamo je već na prekretnici. Ulog je u Tiraspolju je ogroman. Prolaz protiv Šerifa garantira produljenje snova o Ligi prvaka i siguran nastup u Europskoj ligi. Poraz će, pak, ponuditi neizvjesnost još jednog pretkola za Europa ligu. I sve to u sjeni najnovije afere oko namještanja rezultata. Ne treba čuditi što “modri” nisu bili voljni za bilo kakve druge lamentacije osim onih o onome što ih čeka u srijedu na travnjaku.

- Sada bi bilo bahato za reći da idemo pobijediti, ali da idemo po dobar rezultat to je sigurno - reći će Milan Badelj o čijem će raspoloženju mnogo toga ovisiti. Jer, kada je Miki pravi, Dinamo je “na konju”.

U čarteru koji je krenuo prema Kišinjevu nije bilo nekolicine standardnih putnika poput predsjednika Barišića i njegove životne družice. Nije bilo niti Zokija Mamića koji je još u Brazilu. No, više od toga nas boli što tamo svoje mjesto nije pronašao Marijo Mandžukić koji je u nekoliko europskih utakmica bio Dinamov spasitelj. Mandžo je sada u Wolfsburgu, a njegova zamjena još se nije stavio pod Zajecovu komandu.

- Rukavina će se koncem tjedna priključiti momčadi i očekujem da debitira protiv Rijeke - otkrio je Zdravko Mamić koji je svoje izjave ograničio isključivo na utakmicu protiv Šerifa. Njegova očekivanja su u skladu s onim koje možemo čuti u “modrom” puku.

- Vjerujem u dečke. Sve me ovo podsjeća na Ajax i Spartu kada im mnogi nisu vjerovali.

Svoje povjerenje nije htio potkrijepiti ekstra premijama.

- One su određene klupskim pravilnikom, i nema smisla da sada nešto mijenjamo.

Možda će se nešto promjeniti nakon Šerifa kada bi Dinamo mogao ući u predvorje Lige prvaka.

- To je nedosanjani san, a koji će uskoro postati relanost.

Putili smo Mamića da sanja, a mi smo se prošetali do Lea Mesarića. Iskusni stoper osjeća posljedice ozljede trbušnog zida.

- Osjećam ga. Bol nije pretjerana, ali smeta. Vidjeti ćemo na treningu kako ću se osjećati - iskren je Mesarić koji je otkrio dio svojih misli o onome što ih čeka u Moldaviji.

- Gledali smo Šerif, shvatili osnove njihovog stila i tamo se idemo nadmetati. Iskreno, očekujem pobjedu. Bilo bi deplasirano i kukavički razmišljati o nečem drugom - bio je stav Lea Mesarića koji zaslužuje svaku pohvalu. Slično rezimira i Barbarić koji će u odsustvu Bišćana dobiti priliku od prve minute. Vjeruje se kako će Ibanez biti spreman od prve minute, u suprotnom će u vatru Cufre.

Šerif - Dinamo 19:00

Liga prvaka, 3. pretkolo, prva utakmica (uzvrat 4. kolovoza)

Sudac: Anastassios Kakos (Grč)

Šerif (4-4-1-1): Stojanov - Vranješ, Tarknišvili, Nadson, Branković - Nikolić, Jerohin, Bulat, Adamović - Volkov - Franca.

Dinamo (4-2-3-1): Butina - Etto, Barbarić, Mesarić, Ibanez - Chago, Badelj - Sivonjić, Sammir, Morales - Slepička

Linker
12. svibanj 2024 20:19