Drago Sopta / Cropix
POPIS REPREZENTATIVACA

Bilić objavio: Povratak Eduarda, Šifo postao stalan

U Bratislavi 11. kolovoza naša će A-reprezentacija nakon gotovo godinu dana moći zaigrati s Modrićem, Eduardom, Ćorlukom i Kranjčarom u početnih 11
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 30. srpanj 2010. 12:48

ZAGREB - Nema iznenađenja na popisu izabranika Slavena Bilića za prijateljsku utakmicu 11. kolovoza u Bratislavi, generalnu probu za početak kvalifikacija za Euro 2012. koje hrvatska A-reprezentacija otvara u Rigi 3. rujna. U napadački se kadar nakon simbolične minutaže u ožujku u Bruxellesu vraća Eduardo, a za zadnju liniju nakon odlično odigranih prijateljskih dvoboja s Austrijom i Estonijom ozbiljno konkurira Gordon Schildenfeld.

- U lipnju smo zaključili listu od 30 igrača na koje računamo u predstojećem ciklusu, daj Bože da se nametne netko novi, štoviše, to očekujemo. Raduje nas dobra zdravstvena situacija, kao i spoznaja da svi pozvani imaju dobar status u svojim starim i novim klubovima - kazao je izbornik Bilić, dogovorivši s Ladićem da je Rakitić potrebniji A-vrsti.

- Mlada reprezentacija za ovaj kolovoški termin ima lagani prioritet jer ipak igra kvalifikacijsku utakmicu, no Rakitić je objektivno jedan od naših najvažnijih igrača za kojeg nam je nužno da igra u generalci protiv jake Slovačke, koju je na SP-u prošla skupinu i koju je u osmini finala izbacila kasniji finalist Nizozemska.

Bilić je naglasio kako se odlučio na samo 20 igrača jer nema vremena za cijeli tjedan priprema i uigravanja. S obzirom da je Lovren prepušten mladima, u kadru A-vrste je opet Jurica Buljat, Mate Bilić nije pozvan jer su tu Eduardo i četvorica napadača, a s obrizom na to da je u procesu rješavanja transfera iz Rusije u Englesku nije pozvan ni Stipe Pletikosa, koji je potpuno zdrav, što je dokazao još krajem svibnja u Osijeku.

Bilić i Ladić još su jednom pohvalili 3. mjesto naših juniora na EP-u u Francuskoj.

- Čestitam Grnji i suradnicima na fantastičnom uspjehu. Potvrdilo se da škole hrvatskih klubova kao i kampovi HNS-a kontinuirano proizvode dovoljan broj igrača da u natjecanju s jačima, brojnijima i bogatijima od sebe Hrvatska ostane nogometna sila. Bilo je bojazni još nakon onog našeg 3. mjesta 1998., s obzirom da smo bili produkt sistema bivše države, kako će se stvarati i selektirati igrači u mladoj hrvatskoj državi s mnogo manjom bazom, ali nekoliko posljednjih generacija dokazuje da se dobro radi s talentima i da je naše nogometno vrelo nepresušno - naglasio je Bilić.

Popis reprezentativaca:

Na Bilićevom popisu za prijateljsku utakmicu u Bratislavi su: Runje i Subašić (vratari), Šimunić, Ćorluka, Strinić, Shildenfeld, J. Buljat (obrana), Srna, Vukojević, Modrić, Rakitić, Kranjčar, Pranjić, Dujmović, Gabrić (veza), te Eduardo, Olić, Petrić, Jelavić i Mandžukić (napad).

Linker
14. svibanj 2024 13:42