Nikola Pokrivač
 Ronald Gorsic / Hanza Media / CROPIX
KRAJ IGRAČKE KARIJERE

BIVŠI VATRENI PROŠAO NEVIĐENU AGONIJU I PO TREĆI PUT POBIJEDIO OPAKU BOLEST 'Nakon 50 dana u bolnici vratio sam se kući! Kćerka se najviše veseli'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. prosinac 2017. 20:24

Nikola Pokrivač je i treći put iz bitke s opakom bolešću izašao kao pobjednik. Tri puta borio se protiv Hodgkinovog limfoma, treći put bilo je najopasnije i najteže, ali veliki borac ne predaje se samo tako. Njegova majka Ana donirala mu je matične stanice koje su se nakon transplantacije dobro ‘primile’.

- Sve je prošlo u najboljem redu, od 1. rujna sam kod kuće nakon što sam 50 dana proveo u bolnici. Kćerka se najviše veseli, trebamo nadoknaditi sve to vrijeme što se nismo vidjeli. Iznimno sam zahvalan svima koju su mi ponudili pomoć, kao i svima koji su sudjelovali u akcijama Zaklade Ana Rukavina u Koprivnici i drugim gradovima - kaže Pokrivač.

Dva puta vraćao se na teren nakon bolesti, prvi put je uspio, bio je dio Slavenove momčadi koja je igrača u finalu Hrvatskog nogometnog kupa u svibnju 2016. godine, ali drugi put više nije išlo.

Koprivnica, 230716.
Gradski stadion u Koprivnici .
2. kolo prve HNL izmedju Slaven Belupa i Cibalije.
Na fotografiji: Nikola Pokrivac
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX

- Sad više nema smisla pokušavati se vratiti. Upisat ću Nogometnu akademiju HNS-a, za B licencu. Moj kum Jerko Leko već je položio A, možda ćemo negdje zajedno raditi. Iako, možda ne bi bio loš ni početak trenerskog rada s djecom.

Ugovor sa Slavenom istječe mu na kraju ove godine, a klub je prema njemu bio vrlo korektan cijelo vrijeme.

- Slaven Belupo mi je jedan od najdražih klubova u kojima sam bio, proveo sam puno lijepih trenutaka u Koprivnici. Nedavno sam posjetio dečke, a pokušat ću doći i u petak na utakmicu s Lokomotivom. Smatram da situacija na tablici nije realno mjerilo vrijednosti momčadi, koja zaslužuje viši plasman - poručio je Pokrivač.

Linker
27. travanj 2024 05:38