cropix
'NOGOMET VIŠE NEĆU IGRATI'

STRAŠNA PRIČA BIVŠEG HRVATSKOG REPREZENTATIVCA DOBIVA SRETAN KRAJ Tri puta mu se vraćala teška bolest, ali Vatreni je sve pobijedio: 'Sada sam super'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. prosinac 2017. 14:44

Bivši hrvatski reprezentativac Nikola Pokrivač posljednje dvije godine proživljava najteže dane u životu. U kolovozu 2015. godine dijagnosticirana mu je teška bolest, klasičan Hodgkinov limfom, i to samo koji tjedan nakon što je potpisao za Maccabi Petah Tikvu.

Od tada je prošao brojne kemoterapije, bolest je nestala, pa se vratio nogometu u dresu Slavena Belupa, da bi se ponovno pojavila. Nije odustajao, nije se predavao ni nakon što mu se rak vratio treći put, a sada se sjajno oporavlja od presađivanja koštane srži primljenih od svoje majke Ane.

"Dobro sam, super sam. Svakog četvrtka moram na kontrolu, ali to mi nije nikakav problem", rekao je 32-godišnji nogometaš koji je u karijeri igrao za Varteks, Dinamo, Monaco, Salzburg, Inter, Rijeku, Šahtar i Slaven.

Koprivnica, 050416.
Na Gradskom stadionu u Koprivnici igra se utakmica 1/2 finala Kupa Hrvatske izmedju Slaven Belupa i Rijeke.
Na fotografiji: Nikola Pokrivac.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX

"Nogomet više neću igrati, barem ne profesionalno. Upisao sam trenersku akademiju i pokušat ću dobiti trenersku licencu. Ne razmišljam o povratku bolesti", otkrio je u razgovoru za epodravina.hr.

Prva dva mjeseca oporavka bila su najteža, morao je biti u totalnoj izolaciji, odsječen od svih. Obitelj ga je mogla gledati kroz staklo, ali danas su stvari drugačije. Nikola svaku moguću sekundu provodi s dvije najdraže žene, sa svojom suprugom i kćeri.

Linker
22. travanj 2024 10:04