SCREENSHOT
A U NAPONU JE SNAGE

Srebrni Vatreni proživljava najteže dane karijere, ispada iz sastava? ‘Ovo se događa jednom godišnje‘

‘Mi smo to napravili u dvije utakmice zaredom. Valjda smo sada ispucali ovakve pogreške...‘
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 28. studeni 2020. 08:53

Tin Jedvaj proživljava najteže dane karijere. Premda će danas napuniti tek 25 godina, svestrani defenzivac na raskrižju je karijere. U Bayeru, za kojeg ga ugovor veže do ljeta 2023. godine, totalno je marginaliziran. U Bundesligi nije odigrao ni minute, često nije ni u zapisniku, a jedine minute ove sezone skuplja u Europskoj ligi. Tako je bilo i prekjučer protiv Hapoela Beer Sheve kada je odradio cijelu utakmicu.

image
Jedvaj protiv Hapoela
SOFASCORE
Statistike omogućio: Sofascore


Počeo je dobro, asistirao je za vodeći pogodak svoje momčadi, Patrick Schick je samo pospremio u mrežu nakon što je Jedvaj proslijedio loptu glavom nakon kornera. Međutim, ono po čemu će ostati u sjećanju je nevjerojatna pogreška koja je omogućila Izraelcima povratak u utakmicu. Naime, u 58. minuti kombinirali su vratar Hradecky i hrvatski stoper, Jedvaj je potom neshvatljivo poslao paralelu prema svome suigraču, no učinio je to toliko loše da je loptu presjekao Shviro i poslao je u nezastićenu mrežu. Osma je ovo utakmica u nizu Apotekara da su primili pogodak, a baš kao i protiv Arminije protekle subote posljedica je to pojedinačne pogreške. Tada je vratar Hradecky zabio sam sebi.

Veiku pogrešku Tina Jedvaja možete pogledati OVDJE


- Ovakve golove momčadi primaju jednom ili dva puta godišnje, a mi smo to napravili u dvije zaredom. Valjda smo sada ispucali te pogreške - rekao je trener Peter Bosz, osvrnuvši se i na pogrešku Jedvaja.


- Takve pogreške ne bi se smjele događati. Da je ostalo 2:0 još nekoliko minuta drugačije bih mijenjao, želio sam uvesti četiri nova igrača kako bismo u miru zaključili utakmicu, zbog tog gola sam odustao od tog nauma - dodao je nizozemski stručnjak.

U nedjelju Bayer dočekuje Herthu, vrlo vjerojatno bez Jedvaja u početnoj postavi. Pitanje je kako će se rasplesti njegova situacija.

image
JACK GUEZ

Zbog neigranja u klubu izbornik Zlatko Dalić nije ga zvao na posljednju reprezentativnu akciju, želi li izboriti svoje mjesto u kadru za Europsko prvenstvo sljedeće godine, Jedvaj pod hitno mora pronaći sredinu u kojoj će igrati, baš kao što je to imao prošle sezone u Augsburgu kada je bio standardan i kada je igrao na mjestu stopera.

Ponekad ta njegova svestranost i nije dobra, jer se nikada nije ustalio na jednoj poziciji, u Bayeru je tijekom četiri i pol sezone igrao praktički na svim pozicijama u obrani, a nekoliko puta zaigrao je i na mjestu zadnjeg veznog. Trener Bosz nije njegov pobornik i bilo bi dobro da u siječnju zatraži transfer iz Leverkusena.


I dok Jedvaju ove sezone ne ide, Andrej Kramarić neprestano zadivljuje, svaki puta kada je na travnjaku ove sezone, ove sezone odigrao je tek šest utakmica za Hoffenheim, zabio je na svakoj od njih, protiv Libereca bio mu je to 10. pogodak u aktualnoj sezoni.


Ostali hrvatski igrači isto tako su dali svoj obol u utakmicama Europske lige, Ante Rebić još nije u formi koja ga je krasila prije ozljede ramena, ali polako se vraća, bio je asistent u remiju Milana kod Lillea za kojeg nije nastupio Domagoj Bradarić. Asistenciju je upisao i Borna Barišić u remiju Rangersa i Benfice. Veliki posao napravio je Ivan Leko s Antwerpenom, u gostima su slavili kod LASK-a i došli su na korak do prolaska skupine.

Linker
25. travanj 2024 12:45