REUTERS/Umit Bektas
NAPETA BORBA ZA TITULU

DOMAGOJ VIDA PREDVODIO OBRANU TURSKOG VELIKANA U VELIKOM DERBIJU Istanbulski okršaj završio remijem u tužnoj atmosferi bez fanatičnih turskih tifosa

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 15. ožujak 2020. 20:36

Veliki derbi 26. kola turskog nogometnog prvenstva Galatasaray - Bešiktaš s hrvatskim reprezentativnim stoperom Domagojem Vidom kao jednim od protagonista završio je 0:0.

Vida je odigrao cijelu utakmicu u zadnjoj liniji Bešiktaša, predvodio obranu koja je na kraju izdržala čiste mreže u susretu u kojemu su jedni i drugi imali po nekoliko izglednih prilika.

Nije u Istanbulu bilo ni tolikih tenzija kao kada se igra uz fanatične turske navijače. Galatasaray je trebao pobjedu kako bi se približio vodećem dvojcu.

Naime, prije njih igrali su dva prvoplasirana kluba, Trabzonspor je na svom terenu dočekao Basaksehir, no i tu je zbog nedostatka publike radi koronavirusa izostao nešto zanimljiviji susret s obzirom na težinu utakmice i ulog prvoga mjesta, a završen je rezultatom 1:1. Trabzon koji je šest puta bio prvak na titulu čeka 44 godine, a Basaksehir i Sivasspor nisu osvajali naslove.

Ove sezone u Turskoj u vrhu su manji klubovi u odnosu na divove od kojih se jedino nekako drži Galatasaray (22 puta prvak), a Bešiktaš (15) i Fenerbahče (19) su daleko od borbe za prvu poziciju.

Vode Trabzonspor i Baseksehir sa po 53, Galatasaray ima 50, Sivasspor (-1) 49, Bešiktaš je peti s 44 boda.

Linker
26. travanj 2024 09:30