ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
HRVATSKI TRENER ANALIZIRA

Radio je na Malti: Ne znam kakvo bi se čudo trebalo dogoditi da dinamovci ne uđu u skupinu Europske lige!

"To je razlika u klasi, ne bi se tu trebalo nešto posebno dogoditi. Pogotovo jer se igra u Maksimiru"
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. rujan 2020. 23:11

Dražen Besek među onima je rijetkima u hrvatskome nogometu koji su radili na Malti, bio je godinu dana trener Birkirkare, između ostalih u Europi je izbacio Široki Brijeg te škotski Hearts, ispao od ruskog Krasnodara. Danas je u Hrvatskoj, iako još ima ugovor u SH Shenhui gdje je trener mlade momčadi.

- Imam ugovor, ali sam ostao ovdje i mislim da ću uskoro početi ovdje nešto rješavati - kaže Besek, koji uopće ne dvoji da bi Dinamo trebao imati lakši posao u play-offu Europske lige.

- Pratim malteški nogomet, pratim sve, to mi je posao. Iako, teško mi je točno pričati o Floriani, nisam puno gledao tu momčad, a i puno je stranaca u malteškom nogometu. Nisam gledao sad tu utakmicu protiv Cluja, ali pretpostavljam da Floriana ipak nije ta razina - govori Besek.

image
MARKO TODOROV/CROPIX

Kaže da nema nikakvog razloga sumnjati u Dinamovu pobjedu.
- To je ipak razlika u klasi, ne bi se tu trebalo nešto posebno dogoditi. Pogotovo jer se igra u Maksimiru, još da je na Malti... Znamo da je Hajduk lani ispao od Gzire, da se svašta u nogometu može dogoditi, pogotovo kad se igra jedna utakmica. Međutim, doista ne znam što bi se to točno trebalo dogoditi da ispadne od Floriane ako će s njom igrati. Stvarno bi to bilo čudo nad čudima, ne događaju se takve senzacije baš svaki dan.

Dobro, uvijek je moguće da Dinamo uđe s gardom “lako ćemo”, pa se sve zakomplicira, to bi mogao biti najveći problem?
- Pa, mogu reći da je, s kim god od te dvije momčadi igrao, najveći protivnik Dinamo sam sebi. Ako nešto Modri olako shvate može se sve zakomplicirati, ali, ako razmišljamo na način da su igrači profesionalci i da se podrazumijeva da na terenu odrade posao kako treba, maksimalno, onda je stvarno teško vjerovati u neki nevjerojatan zaplet.

Opet, možda suparnik bude Flora, mijenja li se išta u tom slučaju?
- Ne znam tko je favorit u dvoboju Floriane i Flore, vjerojatno su to po prilici momčadi slične snage. Kažem, Dinamo o tome uopće ne treba brinuti, mora se baviti sobom, tada je baš svejedno tko će 1. listopada istrčati u Maksimiru. T. Ničota

Linker
28. travanj 2024 08:01