Darko Nejašmić (u bijelom dresu)
 VOJKO BASIC/CROPIX
Neizvjesna budućnost

Misterij mladog hajdukovca: Može li ga Hari Vukas vratiti na razine prije Tudorovog šikaniranja?

Mladi hajdukovac standardan je kod novog trenera, ali igra skromnije nego kod Oreščanina i Burića
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 21. rujan 2020. 22:14

Nema mladog nogometaša, koji ne bi potpisao razvoj karijere kakvu je imao Darko Nejašmić u Hajduku do prosinca prošle godine. Sve je išlo logičnim putom, pogotovo kad je za prvog trenera iz Hajduka II prekomandiran Siniša Oreščanin, a on je defenzivnog veznjaka, dobro ga poznajući, odmah prebacio u seniore i dao mu priliku.

Previše promjena

Smjena Oreščanina nakon šokantnog ispadanja od Gzire prošlog ljeta nije utjecala na Nejašmićev status, kod Damira Burića se dodatno etablirao i gotovo u svakoj utakmici sudjelovao od prve do posljednje minute.
Shodno tome, Nejašmiću je rasla cijena na tržištu, pa je na Transfermarktu na kraju 2019. godine dosegao vrijednost od dva milijuna eura.

U Hajduku su mogli i morali biti zadovoljni, izgledalo je da na Poljudu imaju plan i viziju, ali onda se dogodila nova smjena, stigli su savjetnik predsjednika Uprave Mario Stanić i sportski direktor Ivan Kepčija, dok je Burić otpušten, a Igor Tudor preuzeo prvu momčad.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

Nejašmić vjerojatno niti u noćnim morama nije mogao pretpostaviti da će nestati sa scene, jer je bio jedan od ljubimaca navijača kao domaći igrač, kao jedan od boljih igrača, kao jedan od onih koji je Hajduk doveo do drugog mjesta na tablici.
U redu, nije sve bilo blistavo. Da jest, ne bi opet uslijedile smjene i to od vrha do dna stručne piramide, ali da će Nejašmić platiti najveću cijenu, da će praktički biti stavljen na led… E, to je doista bio šok i tko zna što se sve mladiću vrzmalo po glavi, dok je gledao kako drugi igraju, a on ne može do minute u prvih osam utakmica Tudorova mandata.

Za to vrijeme je igrao Hamza Barry, koji nije htio produžiti ugovor i znalo se da će otići na kraju sezone. To se opravdavalo lovom na drugo mjesto, rezultat prije svega, trener je taj koji određuje tko će igrati, ali kad podvučemo crtu, što je Barry donio Hajduku? Ama baš ništa.

Da se nije ozlijedio i propustio posljednjih pet utakmica nakon korona-stanke, Nejašmić bi odigrao i manje od mršavih 276 minuta u devet susreta.

Pad samopouzdanja

U tim utakmicama, kao i u ovima otkako je Hari Vukas trener, Nejašmić ne djeluje dobro, jer je izgubio samopouzdanje. Dijelom i zbog toga što on nije “osmica” kamo je stavljen igrati protiv Dinama, ali da ne ulazimo previše u recentne taktičke postavke, prema Nejašmiću je odavno napravljen grijeh.

Umjesto da bude još jedan mlad igrač na kojemu će se zaraditi dva do tri milijuna eura, jer je unatoč manjkavostima ipak iskazivao kvalitetu (borbenost, trka, solidan šut s distance…), na njemu se trenirala strogoća. On je sada sjena igrača otprije godinu dana, Hajduk na toj poziciji nije dobio ništa, kao što se i cijeli Tudorov mandat može svesti na ništa.

Skromnija zarada

Kako sada stvari stoje, Nejašmićeva budućnost na Poljudu je neizvjesna. Nakon što je osjetio nepravdu i za to nije dobio nikakvo smisleno objašnjenje, mogao bi otići prvom prilikom, a Hajduk neće na njemu zaraditi kao što je izgledalo da bi mogao prije godinu dana.

NEJAŠMIĆ KOD TUDORA
Nastupio na 9 od 18 mogućih utakmica Odigrao 300 od 1620 mogućih minuta

NEJAŠMIĆ KOD VUKASA

Nastupio na 4 od 4 moguće utakmice Odigrao 165 od 360 mogućih minuta

55 utakmica za Hajduk dosad je odigrao Nejašmić, zabio je priotom tri pogotka
1,6 milijuna eura vrijedi danas Nejašmić prema TM, nekad je bio na 2 milijuna eura

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 17:37