Simon Rožman
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
ZADNJI ISPIT

Rijeka već dugo nije bila u ovakvoj situaciji, žalosti samo pogled na tablicu: ‘Napokon smo kompletni!‘

Iz riječke je svlačionice konačno istjeran najveći neprijatelj koji ju je tjednima opterećivao.
Piše: HINAObjavljeno: 09. prosinac 2020. 16:39

Trener nogometaša Rijeke Simon Rožman u najavi je utakmice posljednjeg, 6. kola skupine F Europske lige protiv AZ Alkmaara, koja će se igrati na Rujevici od 18.55 sati, izjavio kako napokon na raspolaganju ima kompletnu momčad.

- Najbolja vijest je da su svi igrači bili negativni na testiranju na koronavirus i da su spremni pa ćemo napokon biti kompletni. Nedostajat će samo ozlijeđeni Čerin. Ovo će nam biti zadnja utakmica u Europskoj ligi, ali mislim da imamo još puno toga za pokazati. Kako smo u Nizozemskoj odigrali najlošiju utakmicu u natjecanju po skupinama imamo veliki motiv za popravljanje dojma. Pokazalo se da ako 'preživimo' prvih 15 minuta, onda možemo biti konkurentni svima - rekao je Rožman, a zatim i analizirao suparnika:

"Alkmaar ima jako dobru tranziciju, a krilni igrači su im odlični u igri jedan na jedan. No, mi smo ušli u niz dobrih rezultata, igramo na svom terenu i učinit ćemo sve kako bismo na dobar način završili svoj nastup u Europi".

U odnosu na prvu utakmicu igranu krajem listopada u Alkmaaru u kojoj je AZ bio bolji sa 4-1 došlo je do promjene trenera u nizozemskom sastavu. Arnea Slota, koji bi na kraju sezone trebao preuzeti Feyenoord, zamijenio je njegov pomoćnik Pascal Jansen.

- Bez obzira tko im je na klupi, oni moraju igrati na pobjedu ako žele proći. S obzirom da je i novi trener bio član dosadašnjeg stožera pokazuje se kako će tražiti kontinuitet - dodao je Rožman.

I stpoer Rijeke Luka Capan smatra kako je vrlo važno dobro krenuti u susret.

- Alkmaar je brza, okomita, agresivna ekipa, dobro ulazi u utakmice tako da moramo od prve minute biti koncentrirani. Naravno da bismo radije natjecanje završili s četiri nego s jednim bodom, a želja nam je i popraviti loš dojam koji smo ostavili u Nizozemskoj - kazao je Capan.

Linker
10. svibanj 2024 01:37