Marcus Berg i Kevin Theophile-Catherine
 KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
POTPUNI MISTERIJ

Što se događa s nekadašnjom Mamićevom zvijezdom? Ni Zoki ne zna zašto nije došao u Zagreb...

Ne stigne glavni igrač i strijelac, a o tome se ne govori? Zaista intrigantna priča.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. veljača 2021. 18:52

Najbolji igrač Krasnodara Marcus Berg nije se pojavio u Zagrebu. Bilo je to veliko iznenađenje, jer iz Rusije nisu stizale baš nikakve vijesti da Šveđanin ima bilo kakvih problema, da neće biti u zrakoplovu koji je aterirao u metropolu. Zanimljivo, možda čak i pomalo nevjerojatno, o njegovom nedolasku nije se govorilo niti na presici Krasnodara u srijedu, niti ruski novinari nisu znali baš ništa o njegovom ostanku u Rusiji.

Ne stigne glavni igrač i strijelac, a o tome se ne govori? Zaista intrigirajuća priča. O njegovom izostanku nisu ništa znali niti u Dinamu, uostalom o njemu je kao velikoj potencijalnoj opasnosti govorio i trener Zoran Mamić da modroj press konferenciji.

image
Marcus Berg
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

- Njemu trebamo smanjiti prostor, biti mu još bliže, spriječiti protok lopte do njega - pričao je Mamić.

Što se dogodilo s Bergom? Rusi čuvaju tajnu kao da se radi o černobilskoj eksploziji. Barem se tako čini. Nitko ne govori o ozljedi, a kao što to obično biva u okolnostima kad se ne zna pravo stanje stvari, počelo se špekulirati da se zarazio koronavirusom, pa onda nakon toga da se ne radi o koroni, već o nekoj drugoj bolesti zbog koje nije bio u stanju putovati na uzvrat s Dinamom.

Ono što je još posebno zanimljivo, niti jučer u Maksimiru nisu znali što je točno s Bergom. Možda ćete se zapitati zašto bi uopće znali, ako Rusi Bergovu priču skrivaju kao zmija noge? Pa zbog toga što je Bergov trener u Al Ainu bio Zoran Mamić. Mislili smo da je do njega došla informacija. Također, Berg je obiteljski prijatelj Dinamovog analitičara Vedrana Attiasa. No, iz Dinama nitko nije želio nazvati Marcusa Berga prije utakmice, pitati o čemu se zapravo radi.

Logično je to, razgovarati s suparničkim igračem prije utakmice zaista bi bilo poprilično nezgodno, možda i nekorektno. Vjerojatno bi se to i Rusima činilo neprilično, a možda bi i Berg došao u nezgodan položaj. Nismo sigurni kako bi u Krasnodaru reagirali kad bi saznali da je njihov igrač u predvečerje tako važne utakmice razgovarao s Dianmovim trenerom ili članom njegovog stručnog stožera.

Naravno da će iz Maksimira kontaktirati Berga i pitati ga za zdravlje, ali tek danas kad je ogled već pospremljen u arhivu...

Linker
06. svibanj 2024 21:29