Robert Mudražija i Petar Brlek.













 
 VLADO KOS/CROPIX Cropix
PUT POVRATKA PUN ODRICANJA

Bjelica ga je doveo kao veliko pojačanje, a onda mu se dogodio strašan peh: ‘Evo što mi je bilo najteže‘

‘Cijelo vrijeme bio sam svjestan kako je to jedini put za oporavak, proces nije bio lagan...‘
Piše: Nikola Patković/Jutarnji listObjavljeno: 10. listopad 2021. 07:51

Petar Brlek zimus je u Gradski vrt stigao kao pojačanje koje je trebalo dodatno oplemeniti vezni red Osijeka. Mladić iz Varaždina, koji je nakon odlaska iz Slaven Belupa u zimi 2016. godine, karijeru gradio kroz prvoligaške klubove u Poljskoj, Švicarskoj i Italiji, bio je velika želja Osijekova menadžera Nenada Bjelice, koji je jako inzistirao na njegovu dolasku.

U skladu s time, Bjelica ga je već zimus, od prve utakmice nastavka prošle sezone, počeo koristiti. U prve dvije utakmice i pobjedama protiv Lokomotive i Istre 1961, Brlek je ulazio s klupe, a nakon toga je osvojio mjesto u početnih 11. Uslijedile su pobjede protiv Slavena Belupa (Brlek je svom bivšem klubu dao i gol) i Hajduka te minimalan poraz od Dinama, a onda se dogodila, za Brleka kobna, utakmica s Rijekom u Gradskom vrtu 21. veljače. U 12. minuti utakmice otkazalo mu je desno koljeno, napustio je travnjak, a dijagnoza nije bila dobra. Puknuće prednjih križnih ligamenata. Svi u klubu, pa tako i sam igrač, znali su da slijedi operacija te dugi proces oporavka do povratka na travnjak. No, sada se i taj trenutak približio.

Povratak na vidiku

- Uh, nadam se da je to - to. Sada se dobro osjećam, prošlo je već skoro osam mjeseci od ozljede, i moj povratak na teren sve je bliže. Već neko vrijeme treniram s ostatkom momčadi, ali ne u punom pogonu, no već sljedeći tjedan, kada se ponovno okupimo, plan je da radim sve što i ostali igrači. Kod takvih ozljeda najvažnije je biti strpljiv, ne srljati i držati se programa, pa ćemo se i mi tako ponašati, a ja se nadam da bih do kraja listopada napokon mogao biti i u krugu kandidata za utakmice - kazao nam je Brlek, iza kojeg je baš teško vrijeme.

- Ozljeda je bila teška i ozbiljna, pa je i rehabilitacija bila fizički i psihički vrlo zahtjevna. Bilo je tu puno odricanja i rada, a, naravno, najteže mi je bilo ostajati u teretani, dok su ostali dečki izlazili na trening. No, cijelo vrijeme bio sam svjestan kako je to jedini put za oporavak, proces nije bio lagan, posebno jer mi se prvi put u životu dogodilo da se suočim s takvom ozljedom, ali prebrodio sam sve to i mislim da sam iz svega izašao mentalno jači - kaže Osijekov veznjak, koji se taman počeo uigravati s momčadi, usvajati trenerove ideje...

- Da, bio je baš nezgodan trenutak, jer tek sam se počeo upoznavati s ekipom, s trenerovim zahtjevima, ali to su ozljede koje se u posljednje vrijeme sve češće događaju i nitko od nas ne zna kada ga može dohvatiti. No, nisam se predao, u najboljim sam godinama, i znam da još mnogo toga mogu dati. Ovo me sigurno neće sputati, nego će mi biti još veći motiv da pomognem Osijeku u ostvarenju ciljeva. Sada ću još i više zapeti kako bih se odužio svima u klubu koji su bili uz mene u ovim teškim trenucima. Vrijeme prije ozljede pamtim po baš odličnoj atmosferi, ali i našim sjajnim partijama, bili smo u naletu, ostvarili nekoliko vezanih pobjeda, ravnopravni s Dinamom u borbi za prvo mjesto... No, dečki su i bez mene sjajno završili sezonu - rekao je Brlek, koji je, naravno, uz momčad cijelo vrijeme, pa smo ga upitali kako ocjenjuje novu sezonu.

"Vučko me gurao"

- Imali smo jako dobar početak sezone, pa smo malo pali, ali sada smo se opet digli, i mislim da je još rano za prognoze, ali siguran sam da ćemo se opet boriti za naslov. Puno je dobrih momčadi, ali bit ćemo konkurentni, i mislim da za Osijek nema straha. Imamo zaista odličan kadar igrača, vrhunskog trenera i nećemo dopustiti da se stvari u vrhu HNL-a događaju mimo nas - zaključio je 27-godišnji Brlek, koji se za kraj želio posebno zahvaliti cijeloj medicinskoj službi u klubu, liječnicima i fizioterapeutima, ali i kondicijskom treneru Marinu Vučku, koji je posljednjih mjeseci cijelo vrijeme s njim radio.

- Marin je vrhunski profesionalac i čovjek koji me gurao naprijed u trenucima kada sam bio u manjim krizama ili kada sam imao problem s motivacijom. Zaista mi je puno pomogao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 15:04